Wysłany: Pią Lip 28, 2017 09:59 [R75] Problem ze sprzęgłem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Nie końca jestem pewien gdzie tu tak naprawdę leży problem, ale może wy mi w tym pomożecie.
W czym może być wina słabego piewszego biegu? Dodam że wcześniej w miarę dobrze się ruszało, teraz trzeba dodać sporo gazu by on nie zgasł. Wszystkie inne biegi działają bez zarzutu, tylko z tym biegiem jest jakiś problem. Wcześniej było wszystko okey, teraz przy ruszeniu z pierwszego biegu bez dodatnia więcej gazu potrafi zgasnąć. W czym może być problem?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 28, 2017 09:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jedynki zwykle używa się do ruszania
Inne biegi to inne biegi...
Sprawdź przepływkę i egr, bo to najprościej. Dodaj jeszcze diagnostykę z TOAF'a.
W dieslu wieloma rzeczami steruje elektronika więc w razie "W" wyjdzie. Pamiętajcie, że komputer dobrze wie, na którym biegu jedziemy
Takie rzeczy mogą występować przez problemy z czujnikiem wys. ciśnienia w listwie lub jego połączeniami. Mechanicznie to tylko któraś z rolek mogłaby stawiać tak duży opór, tylko że pojawiałyby się efekty wizualne i akustyczne z okolic paska wielorowkowego. Czasem może też się kończyć koło pasowe, ale powinno być go wtedy słychać.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Witam, mam pytanie związane ze sprzęgłem, mianowicie chodzi o dziwny dźwięk sprzęgła na zapłonie i wczasie jazdy tak jak by miał luz lub nie byli by dokrencone, ale jak wciscne delikatnie pedal sprzęgła nic nie słychać puszczę i dalej jest dziwny dźwięk, biegi wszystkie wchodzą bez problemu, co to może być i gdzie szykac problemu?
[ Dodano: Pią Sty 10, 2020 18:23 ]
Jeśli tazu to w środku u mnie podkładka ta zabezpieczająca tłoczek latała i dźwięk był jak by łożyska oporowego albo kola pasowego - taki metaliczny. Rozbebeszyłem wszystko łącznie z wymiana prawie nowego sprzęgła i koła, a filialne okazała sie latająca podkładka ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum