Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Ostatnio mój Rover 75 nie chciał odpalić, okazało się, że to pompka paliwa znajdująca się w baku nie działa. Po oczyszczeniu styków na pompce wszystko wróciło do normy i samochód zaczął odpalać, ale nie na długo, po kilku dniach znowu to samo. Nie słychać pompki i nie odpala, lecz po wyczyszczeniu styków szmatką pompka zaczęła normalnie działać. Wie ktoś co może być przyczyną i jak to usunąć?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 23, 2017 13:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem podobnie i to własnie pompka kończyła swój żywot.. Chyba też ma takie cisnienie. Ja najpierw dałem zamiennik ale na nim auto nie odpalało od strzała, nie mogłem znaleźć dobrego zamiennika i dałem oryginał do regeneracji. Pod wrocławiem jest jakas firma co regeneruje pompki paliwa jak poszukasz to znajdziesz i po tym zabiegu jestem zadowolony:)
Objawy wyglądają identycznie jak padająca pompka. Raz działa, raz nie. Miałem tak u siebie, wymieniłem pompkę na nowiuteńkiego Pierburga i zero różnicy, a winny był cały czas przekaźnik.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Możliwe, tak samo może podejść z fiata, opla, bmw, daihatsu i miliona innych marek. Jakiś czas temu miałem wymieniać pompkę u siebie w r214, okazało się że mam w zapasach taką samą wyjętą z fiata siena.
U siebie w V6 miałem założoną pompkę z grupy VAG z ich mocniejszych silników, bo wszystko się zgadzało i po prostu podpasowała idealnie. Zobaczymy, jak będzie zimą. Ale nie widzę przy niej jakichś większych problemów.
karol77787, Jak długo używasz tę pompkę po regeneracji?
Dopytywałeś może, jak dokładnie wygląda u nich ta procedura?
Używam prawie dwa lata i smiga aż miło. procedura wygląda tak że wysyłasz pompke do tej firmy oni regenerują wystawiają ci rachunek, opłacasz go i odsyłają Ci zregenerowaną pompke i tyle.
Miałem przejsciowo jakąs pompke VW ale kiepsko silnik na niej odpalał, a nie moglem znaleźć jakiegos zamiennika podobnego żeby druciarstwa w baku nie robić.
wellman, najprawdopodobniej to pompka paliwa, bo nawet po podaniu osobnego napięcia bezpośrednio pod pompkę to nie ruszała. Na dniach ma mi przyjść nowa pompka to się okaże czy to wina tylko pompki czy czegoś jeszcze.
procedura wygląda tak że wysyłasz pompke do tej firmy oni regenerują wystawiają ci rachunek, opłacasz go i odsyłają Ci zregenerowaną pompke i tyle.
Miałem na myśli samą procedurę/proces regeneracji.
Jak to technicznie u nich wygląda, w jaki sposób regenerują, co wymieniają jak z powrotem uszczelniają pompkę. Ale pewnie za bardzo nie chcieli rozwodzić się na ten temat...
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
procedura wygląda tak że wysyłasz pompke do tej firmy oni regenerują wystawiają ci rachunek, opłacasz go i odsyłają Ci zregenerowaną pompke i tyle.
Miałem na myśli samą procedurę/proces regeneracji.
Jak to technicznie u nich wygląda, w jaki sposób regenerują, co wymieniają jak z powrotem uszczelniają pompkę. Ale pewnie za bardzo nie chcieli rozwodzić się na ten temat...
Tego dokładnie Ci nie powiem. No pompka jest elektryczna regeneruje się pewnie podobnie jak rozrusznik czy alternator, napewno ją rozbierają. Dwa lata gwarancji bodajże dają na to. Mnie interesuje tylko że to smiga dalej się nie zagłębiam:)
karol77787, Jasne. Wiadomo, że każdemu klientowi nie opowiadają całego procesu regeneracji step by step. Najbardziej interesowało mnie jak się z powrotem składa i uszczelnia taka zregenerowaną pompkę paliwa. Najważniejsze że działa i ma działać przez najbliższe 2 lata
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
karol77787, Jasne. Wiadomo, że każdemu klientowi nie opowiadają całego procesu regeneracji step by step. Najbardziej interesowało mnie jak się z powrotem składa i uszczelnia taka zregenerowaną pompkę paliwa. Najważniejsze że działa i ma działać przez najbliższe 2 lata
jakos uszczelnione to jest i poskładane bo w zasadzie ciężko było zauważyć po regeneracji żeby była rozbierana. A ta firma regeneruje jedynie orginalne pompki paliwa między innymi nasze VDO, pozatym bosch itp itd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum