Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam od pewnego czasu mam problem z odpalaniem Rover'ka również zauważyłem że zapowietrza mi się bak paliwa jak odkręcam korek wlewu słychać takie "uuss" i czy to może być przyczyną że raz na X odpaleń nie chce odpalić? I czy to może być również przyczyną że ciężej ma odpalić? Z rana super odpala na strzała a po pierwszej jeździe jak go zgaszę i chcę znów no to muszę troszkę dłużej pokręcić
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 20, 2018 17:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Syczenie baku przy otwieraniu jest normalnie, bo przecież jest hermetycznie zamknięty, a paliwo jest wysysane. Pompa paliwa tłoczy ponad 3 bary ciśnienia, więc lekkie podciśnienie jej nie powstrzyma.
Jak jest ciepły, zgasisz i od razu chcesz odpalić to też jest problem? Czy tylko jak chwilę postoi, ale nadal jest ciepły? Masz gaz?'
Jak ciepły silnik nie chce odpalać to może to być czujnik temperatury, ale to akurat łatwo sprawdzić, bo wystarczy odpiąć i odpala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum