Wysłany: Sro Lut 20, 2019 10:20 MEMS3 + DET3 - Nie działa :/
Witam. Może ktoś wie/ ma pomysł w jaki sposób podłączyć Ecumaster Det3 do mems3? Klasyczne podłączenie powoduje brak logiki zapłonu, co skutkuje wypadaniem zapłonu w dolot, wydech a czasem potrafi nawet zblokowac silnik. Jeśli odpali to na chwilę i gaśnie. Z mems 1.9 działa prawidłowo a z mems 3 już nie mam trochę pomodzony silnik i chciałem to dostroic. Rozwazalem również korektę oem sterownika ale nie da się go potem ustawić pod turbo, które napewno zagości pod maska. Alternatywa dla mnie jeszcze jest EMU ale najpierw chciałbym spróbować z DET3
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 20, 2019 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Det 3 u mnie w 75 1.8 turbo nie było opcji by zapłon zadziałał. Kombinowane było na kilka posobow ale się nie udało. Nie wkrecal się na obroty, zapłon wypadal a nawet światła działały jak stroboskopy po dodaniu gazu
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
Poczekaj chwilę.... już jestem w stanie robić remap oem sterownika (mam 1.8 VVC), w tej chwili śmigam na modzie zapłonu (dołożone 4-5st wyprzedzenia przy bucie), niedługo pakuje AFR i wystroje NA na tyle, na ile pozwoli seria też planuje turbo, jedyne co mnie blokuje przed wrzuceniem suszarki jest skalowanie mapsensora - ciągle działam, żeby je znaleźć
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Dzięki staraniom i upartości Johnego Oio, Saila, Dzela i mojej udało się ogarnąć remap MEMSa 3 1,8 VVC po kablu + uruchomienie mapsensora z rovera 75 1.8 turbo trwają dalsze testy, mam nadzieje do maja najpóźniej zamontować turbo
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum