Wysłany: Wto Cze 25, 2019 12:53 [R75] Centralny zamek
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam. Mam problem z zamykaniem samochodu za pomocą pilota, które działa do momentu włączenia zapłonu. Wtedy wyskakuje błąd 11-alarm nieuzbrojony-kluczyk w stacyjce i samochód przestaje reagować na zamykanie z pilota. Po skasowaniu błędu i ponownym zapisie ustawień zamykanie z pilota działa do czasu ponownego włączenia zapłonu. Otwieranie działa bez problemów tak samo jak środkowa konsola, zamyka i otwiera samochód bez zarzutów. Ktoś wie może co jest przyczyną?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 25, 2019 12:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kostka stacyjki wygląda dobrze, nic nie zauważyłem niepokojącego w niej. Dodatkowo jeżeli wyciągnę kostkę immo z kluczyka to zamykanie działa nawet po włożeniu kluczyka w stacyjkę (niestety w tym przypadku samochód nie odpala).
Właśnie nic mi nie pokazuje, wszystkie switche działają poprawnie. Wymieniałem nawet moduł BCU i przypisywałem do niego kluczyki, ale nic to nie zmieniło, dalej to samo jest.
A co myślicie o tym żeby dać przekaźnik resetujący ustawienia BCU po każdym wyjęciu kluczyka ze stacyjki? Przejrzałem wtyczkę od EWSu i był przetarty przewód, ale zaizolowałem go i dalej to samo. Już brakuje mi pomysłów co może być nie tak z tym centralnym, a trochę denerwujące jest zamykanie ręczne. Myślałem że coś źle zrobiłem podczas przypisywania kluczyków do BCU, ale podmienilem na stare i problem jest dalej ten sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum