Wysłany: Wto Lip 16, 2019 07:40 [R75] Sprężarka klimy do rovera cdt z innego auta?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Zastanawiam się nad zmiana sprężarki lub jej remontem, bo pomimo iż chodzi to hałasuje i trochę zaczyna mnie to drażnić. Kiedyś na forum pojawił sie temat ze można dopasować sprężarkę z innego auta (chyba mercedesa) tylko uchwyt czy coś tam trzeba było przełożyć. Do cdt sprężarek praktycznie nie ma, a tamte ponoć były ogólnodostępne.
Niestety nie mogę znaleźć tego tematu - może ktoś poratuje ?
No to jednak nie ten temat, ktoś pisał i podawał konkretnie z którego modelu auta (nie rovera) pasuje tylko trzeba bylo zmienić ze starego kompresora mocowania rurek jak dobrze pamiętam. Nie mogę tego tematu znaleźć
dzieki 0L0, tego tematu szukałem, później mu się przyjże
[ Dodano: Sro Lip 17, 2019 07:14 ]
hmm wychodzi na to ze korpusów sprężarek o oznaczeniu 7SBU16C jest mnóstwo. (BMW, Audi, Renault Velsatis itd) Wystarczy zmienić tylko kolo pasowe i dekiel do podłączenia cienkiej rurki ze starej sprężarki i powinno chodzić.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Mar 2013 Posty: 370 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Lip 18, 2019 19:31
dawidd temat był mój. Zmieniałem koło pasowe i gniazdo rurek. Klima dalej śmiga bez problemu. Teraz naprawiałem klimę w Fabi żony, sprawa wygląda podobnie. Uważam że najważniejsze jest oznaczenie korpusu, resztę traktuje jako osprzęt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum