Wysłany: Pon Cze 08, 2020 08:40 R75 - Co wymienic w sprzęcie grającym- radio czy glosniki
Hej!
Przywitam się na forum
Od 1.5 roku jestem posiadaczem R75 1.8t.
Dał mi niestety popalić i w zasadzie od roku myslalem nad tym, czy by się go nie pozbyć... ale zdecydowałem, ze mimo wszystko lubie to autko
Do rzeczy - do ogarnięcia mam sporo, min. audio.
Mam fabryczne radyjko CD 413X i prawdopodobnie fabryczne glosniki (nic jeszcze nie otwierałem).
Muzy słucham przez BT-> transmitter FM.
Jest strasznie płasko i plastikowo. Nie mam hajsiwa tyle, by ładować od razu w całe car audio, nie zamierzam też wstawiać tuby itd. Nie znam się na tym, zależy mi na w miarę ładnym brzmieniu i klasycznym wyglądzie.
Poradźcie proszę - od czego zacząć - radio, czy głośniki, a może dorzucenie wzmacniacza?
Pomocne będą też konkretne modele
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 08, 2020 08:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
maty już do mnie idą prosto od producenta
Zdecyduje sie chyba na poczatek na wymiane radyjka i usuniecie fabrycznego wzmaka...
dawidd napisał/a:
Oklej drzwi matami butylowymi i będziesz mial duzo lepiej. Później wymień głośniki itd itd az audio przekroczy wartość samochodu
Aż tak, to chyba się bawić nie będę, żeby audio przekroczylo wartosc... Prędzej zrobie kompletnego swapa haha Zakupiłbym radyjko 2 din multimedialne, ale jest problem ze spasowaniem ramki... 5 mm roznicy za kazdym razem (ramka ma za maly otwor).
radio 2 din, ale jakie? Jesli jakis chinczyk to bym sie poprawy nie spodziewał. Wszystko zależy co oczekujesz od audio - czy podbicie bassu na radiu uważasz za plus czy minus. Generalnie najdroższe i najlepsze systemy audio graja naturalnie i do tego sie dąży.
W audio grzebie juz od dawna i powiem tak - mam 2 auta i 2 całkiem inne setup audio - jeden oparty na alpine cda9835 a drugi na tablecie z dac'iem. Wzmacniacze ze stajni audisona, hifisonic (po 2 na auto plus sub) w obu procesory do aktywnych zwrotnic, czasowek itd i gra to zupełnie inaczej na korzyść alpiny mimo iz setup na tablecie był duzo droższy
Lubie posluchac muzyki szerokopasmowo nie zalezy mi na dudniacym basie itd, po prostu czysty dzwiek, ale niestety brak mi wiaodmosci w tym zakresie jeszcze
Generalnie w obecnej chwili mam wrażenie, ze kazde niefarbyczne radio graloby lepiej niz to cos, co mam u siebie... do niedawna mialem fabryczną alfę 146 i mazde 323f z radyjkiem kenwooda za 200 pln na fabrycznych glosnikach. wsiadając do rovera po prostu wylaczalem radio, bo roznica byla tak duza, ze nie moglem tego sluchac....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum