Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Mam pytanie czy zaworek PIERBURG do paliwa jak w niego dmucham nie sprężarką tylko ustami nie przepuszcza w żadną stronę powietrza tak ma być bo już sam nie wiem .
A jak ktoś by chciał oryginał to mam namiar na gościa który ma za 100 do oddania używany.
_________________ R.R.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 08, 2021 17:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam pytanie czy zaworek PIERBURG do paliwa jak w niego dmucham nie sprężarką tylko ustami nie przepuszcza w żadną stronę powietrza tak ma być bo już sam nie wiem .
A przy jakim ciśnieniu powinien się "otworzyć" ?
Jesteś w stanie tyle "dmuchnąć" ? ponad 3 bary ?
Ok nie da rady tak dmuchnąć ,ale na chłopski rozum jest tam sprężyna i plastikowy dekielek i o ring zielony ,bo jak czytam w postach to powinienem puścić powietrze ze sprężarki od strony czarnej to powinien się otworzyć i pościć ciśnienie ,a od strony białej będzie cały czas zatkany bo jak nawet puścisz ciśnienie to nie ma jak się otworzyć ,tak ma być?
bo jak czytam w postach to powinienem puścić powietrze ze sprężarki od strony czarnej to powinien się otworzyć i pościć ciśnienie ,a od strony białej będzie cały czas zatkany bo jak nawet puścisz ciśnienie to nie ma jak się otworzyć ,tak ma być?
No tak działa zawór zwrotny.
Jeżeli coś jest nie tak - przepuszcza w obie strony/nie przepuszcza w żadna to jest popsuty.
Tylko upewnij się że ciśnienie które podajesz w czasie testu jest wystarczające do otwarcia zaworu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum