Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Maj 12, 2022 08:57 [R25] Zbiornik wyrównawczy
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Mam problem ze zbiornikiem wyrównawczym w układzie chłodzenia, który zaczął przeciekać po rozgrzaniu płynu chłodzącego. Na zimnym nie ma wycieku. Mam coraz większy problem ze znalezieniem jakiejść używki. Stąd moje pytanie czy ktoś z was nie ma takowego na zbyciu albo zna kogoś kto takowym dysponuje? Druga sprawa czy wiecie może czym można by go ewentualnie uszczelnić? I trzecia sprawa z jakiego innego auta można by coś dobrać??
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 12, 2022 08:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z uszczelnieniem to ciężka sprawa mnie sie w R800 nie udało doszczelnić, myślę ze problemem jest tu wzrastające ciśnienie które powoduje odkształcenie sie plastiku, musiałby byc zastosowany mocny klej a zarazem elastyczny, ja do rovera 800 włożyłem zbiorniczek od kanciaka 1.4
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum