Wysłany: Pon Sie 01, 2022 07:00 [R75] tarcze kotwiczne - skąd zdobyć/naprawiac?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Wczoraj przy wymianie linek od ręcznego okazało sie ze tarcze kotwiczne tez pasowało by zmienić bo miejsca mocowania bolców trzymających szczeki juz sa bardzo kiepskie. Dostępność tarcz jest praktycznie zerowa, a ceny jak juz to znalazłem za prawie 1000zl za obie. Jakie macie sposoby na te tarcze- może cos z innego auta podchodzi, albo sa jakieś zestawy naprawcze - są nie wiem.
Widziałem zestawy sprężyn do szczek z TRW SFK245 które maja (przynajmniej na zdjęciu) takie podkładki które można by wykorzystać do reanimacji starej tarczy, ale nie wiem czy to gra warta świeczki.
A może ma ktoś takie tarcze w stanie nadającym sie do montażu i chce odsprzedać?
Wszelkie sugestie mile widziane
Z autopsji wiem, że wymienia je się raz na 18 lat (tyle moje wytrzymały, padły mocowania linek), także nie ma co kombinować, tylko zainstalować nowe i mieć spokój
tomi_zog, cena jak dla mnie za wysoka
Zadzwoniłem do jednego sklepu i z A.B.S mogą zamówić po 150zl szt albo TRW za 200zl szt ale 7 dni czekania i boje się ze za 7 dni dostane odp ze jednak nie będzie
W intercars gość nie wiedział co to tarcza kotwiczna...
napisałem do Krzyska, ma tez jakieś regenerowane po 169zl - jak ogłoszeni aktualne to moja 'regulacja ręcznego' skończy się na ok 1000zl - a poszedłem tylko pokręcić regulatorem w bębnie...
[ Dodano: Czw Sie 04, 2022 09:26 ]
p Krzysztof milczy, nie odpowiada ani na sms ani na maila ani nie odbiera tel. Szkoda, musiałem poskładać na swoich kiepskich tarczach auto.
dzięki wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum