Wysłany: Sro Sty 31, 2024 20:25 [R75] stuka w zawieszeniu,diagnosta nie wie
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam od jakiegoś czasu stuka coś w zawieszeniu. Wszystko co było trzeba to wymieniłem lecz diagnosta nie wie co stuka. Jak robię gwaltowne ruchy prawo lewo to też słychać a gdy był śnieg lub ślisko to rzuca nim tak jakby silny wiatr wiał w auto. Co to może być ?
[ Dodano: Sro Sty 31, 2024 20:25 ]
Dodam że przy skrętach w jednym miejscu skrzypi mi kierownica
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 31, 2024 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wiem właśnie bo średnio się znam ale dzięki za odpowiedź i przekaże tę możliwość mojemu mechanikowi.
[ Dodano: Pią Lut 09, 2024 14:42 ]
Teraz mi dzwonił mechanik i stuki są przez to ze poprzedni mechanik gdy wymienił mi łącznik to niedokręcił go przy sprężynie i mówił że ciężko go dokręcić a przez to muszę znów wymienić części zawieszenia...
Nie wiem jak długo z tym jeździłeś, ale jak łącznik jest świeży to można wyciąć kawałek klucza oczkowego odgiętego, tak, żeby przez gwint przeszedł i spróbować dokręcić trzymając dół sworznia kluczem płaskim.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum