Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 19:19 [R75] Rozrząd
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
dzis odebralem mój samochod z warsztatu w Kobylce po wymianie rozrzadu.
Zajelo im to 3 dni za czesci z robocizna zaplacilem w sumie rowno 2700 zlotych.
Jak uwazacie? tanio czy nie?
pozdrawiam
Szymon
r75 2.0 V6 '00
Model w temacie piszemy w nawiasie kwadratowym --> zasady Kącika polecam przeczytać //brt
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 18, 2010 22:03, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja tez juz sie szykuje do wymiany i musze przyznać ze jak na Kobyłke to nie dużo. Jak dowiadywałem się w ECC Babice to cena wahala sie w granicach 4000 zł.
Czy ktoś wie w czym ta różnica? Z tego co wiem to same części to koszt prawie 3000 zł. A może jestem wprowadzony w błąd?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Z tego co wiem to same części to koszt prawie 3000 zł
A cóz by mogło tyle kosztować? Jestem w lekkim zadziwieniu i sprawdzę to dokladnie po świętach, ale koszt części do wymiany rozrządu powinien się zamknąć w ok. 1000 zł. Oczywiście mówię o zamiennikach. (Mnie wymiana rozrządu czeka jesienią...)
[ Dodano: Pią Kwi 06, 2007 3:44 pm ]
Ha, własnie znalazłem jakieś niekompletne notatki z cenami z września 2005, kiedy kupowałem mojego Roverka: pasek przedni Bosch 140, paski tylne 2 x 110, rolka napinacza+rolka prowadząca 325, uszczelniacze 6szt 140. Na pewno nie wziąlem tego z księżyca...
razem wyjdzie około 620zł , jakieś pierdołki licz te części 1000zł
robocizna na te silnik to około 350-500 dostęp fatalny ale da się bez wyci,ągania silnika
max za coś takiego 1500zł te 500zł przepłaciłeś. no roboty przy silniku jest na 1 dobry dzień .ale za ASO się płaci
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Aktualna cena robocizny przy wymianie rozrządu z uszczelniaczami i pompą wody w łódzkiej firmie HMH Auto (dawny Fimer Avon, ASO Rovera, po reinkarnacji ) wynosi 800 PLN. Ceny części bez pompy od 1000 (zamienniki z różnych źródeł) do 1800 (oryginały). Nie natrafiłem na zamiennik pompy wody, roverowa ok. 400
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2007 7:11 pm ]
romans napisał/a:
Ja tez juz sie szykuje do wymiany i musze przyznać ze jak na Kobyłke to nie dużo. Jak dowiadywałem się w ECC Babice to cena wahala sie w granicach 4000 zł.
Czy ktoś wie w czym ta różnica? Z tego co wiem to same części to koszt prawie 3000 zł. A może jestem wprowadzony w błąd?
Po co to pisać takie rzeczy??? Co oni robią w tych Babicach? Bugatti i Ferrari
[ Dodano: Sro Kwi 25, 2007 12:30 pm ]
Drugi tydzień czekam na ofertę z Tomateam... Podobno mają mieć jakieś nowe zamienniki.
[ Dodano: Wto Maj 08, 2007 11:00 am ]
Juz maj, a ja nadal bez rozrządu. W roznych Intercarach itp są zamienniki w katalogach, ale co z tego? Jak przychodzi do zamówienia, to kicha - może w maju, może w grudniu. Cala nadzieja w tym, że jednak R75 jeździ coraz więcej i może ktoś wreszcie zauważy tę lukę rynkową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum