Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 17:07 [R400] Pomarańczowa kontrolka silnika
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam. Co jakiś czas zaświeca mi się pomarańczowa kontrolka silnika. Auto wtedy, choć nie zawsze traci moc. Po chwili kontrolka gaśnie i jest OK. Dzieje się to w różnych odstępach czasu, czasami raz na miesiąc, czasami kilka razy w ciągu dnia. Komputer w kodzie migowym nie pokazuje żadnych błędów ale może dlatego, że nie miałem okazji wymigać przy świecącej kontrolce. Może ktoś wie co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Będę wdzięczny za info.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 21:40, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zakładając, że to diesel, to podejrzewam, że to elektryka, gdzieś nie styka. Najczęściej problemy są w okolicach pompy wtryskowej. Są tam 3 złączki. Warto je sprawdzić.
A jak masz mozliwosć, to podjedź gdzieś na kompa. W pamieci powinny być zapisane usterki, które powoduja świecenie Check Engine.
Tak zapomniałem dopisać, że jest to silnik wysokoprężny. Samych złączek od pompy wtryskowej nie sprawdzałem, natomiast filtr paliwa zmieniałem w zeszłym roku zimą i od tego czasu zrobiłem ok 8000 km. Jego wymiana to nie duży koszt więc po świętach spróbuję rónież tej porady. Narazie bardzo dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum