Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 22:31 [R214i] Niedzialajacy zegarek
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Od momentu kiedy kupilem swojego "bzyczka" nie dziala w nim zegarek. Czytalem juz na forum, ze jest to pewnie wina przepalonej zarowki. Pisze z zapytaniem, czy ta oslona od zegarka w moim roverku jest wyciagana? I czy mozna przez jej wyciagniecie dojsc jakos do zarowki? Dziekuje z gory za pomoc!
brt: wpisz rocznik autka w profilu
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 08, 2007 22:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przegladalem ostatnio instrukcje serwisowa Haynes dla kanciaka jest tam opisna procedura wyciagania tego zegarka, najpierw jak dobrze pamietam trzeba sciagnac drewnopodobna listwe ozdobna, potem sam zegarek
ale nie daje 100% ze tak samo jest w okraglaku
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 41 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 09, 2007 07:08 zegarek
Procedura wymiany tej zarowki byla w poradach technicznych w tym albo pod koniec zeszlego. Nie pomne kto rozpoczal watek ale mozesz dotrzec przegladajac moje tzn "jurkac" posty gdyz wlaczylem sie w ten watek (troche nieprzytomnie) Pzdrw, jurkac
Trzeba podważyć tą plastikową osłonkę od dołu, a później odkręca się chyba 2 wkręty i zegarek na wierzchu. Z tyłu jest w przekręcanym cokoliku żarówka. Można kupić samą, lub razem z tym cokołem.
Trzeba podważyć tą plastikową osłonkę od dołu, a później odkręca się chyba 2 wkręty i zegarek na wierzchu. Z tyłu jest w przekręcanym cokoliku żarówka. Można kupić samą, lub razem z tym cokołem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum