Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
Skończył się żywot mojego tłumika w R600 SDi '98 Za nowy Bosala wołają ok 570 zł Walker myślę nie będzie tańszy ... Do tego padł mi także łącznik .. nowy + robocizna 180 zł tak więc : 570 +180 zł = ok. +/- 750/800 zł
Warsztat zaproponował mi tłumik uniwersalny "ala srebna końcówa" za ok 300 zł + łącznik, czyli razem z robocizną ok. 500 zł Powiedzieli że robili to już w dieslu i użytkownik sobie chwalił ... Co Wy na to ?
Oczywiśćie zawsze można kupić używkę .. wołają ok 300 zł .. tak więc ... nie wiem . kupić niepewną używkę .. bo raczej nie mam szans jeździć po Polsce i sprawdzać tłumików na szrotach .. czy pozostaje mi uwieżyć na słowo sprzedawcy i czekać na kuriera .. albo wziąć nowy uniwersalny ..
pozdro Damian
[ Dodano: Pią Kwi 13, 2007 1:47 pm ]
Aha co jeszcze .. tłumik nowy z UK to ok 50 GPB + przesyłka
ROVERO: Zapoznaj się z zasadami kącika "Usterki i porady techniczne"
_________________ pozdrawiam Skiba
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 30, 2010 23:07, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2007 12:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
łoj chyba ktoś chce na Tobie zarobić...
chyba że tyle chce za całą dwururkę z łącznikiem...
rozejrzyj się po allegru, tam masz łączniki na wmiar (średnica x dlugość) i pewnie w każdym zakładzie robiącym wydechy tak mają więc nie wiem czemu nie mieliby Ci dopasować...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja kupowałem kompletny wydech tutaj: http://www.tlumikisamocho...CFQLNXgod8g0mwA
Zapłaciłem około 350 pln + 60 pln założenie. Jeżdze już pół roku i jest gites
Łącznika nie wymieniałem, bo jeszcze wyglądał dobrze, ale meches proponował: wymiana + część = 100 pln. Zmień mechanika.
Ja kupowałem kompletny wydech tutaj: http://www.tlumikisamocho...CFQLNXgod8g0mwA
Łącznika nie wymieniałem, bo jeszcze wyglądał dobrze, ale meches proponował: wymiana + część = 100 pln. Zmień mechanika.
Wszystko OK ! Ale Ty masz benzynke ... a do silników benzynowych tłumiki są już od 150 zł z dieselkiem nie jest tak fajnie
Wszystko OK ! Ale Ty masz benzynke ... a do silników benzynowych tłumiki są już od 150 zł z dieselkiem nie jest tak fajnie
Fakt. Nie wiedziałem,że z tłumikami do diesli tak ciężko. Sorki wielkie.
Ale ten łącznik myśle,że i tak znajdziesz taniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum