Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Zrobiłem remont silnika 820si i zamontowałem go ponownie do samochodu. O dziwo wszystko działa poza sprzęgłem. Uważam że wszystko poskładałem dobrze tarczę, łożysko, docisk. Niestety pedał sprzęgła cały czas wpada w podłogę. Sprzęgło jest hydrauliczne. Zanlazłem w dokumentacji że należy odpowietrzyć, próbowałem ale nic z tego przelałem prawie litr płynu, odpowietrzałem i nic, cały czas brak sprzęgła ( pedał w podłogę ) a z odpowietrznkia leci płyn z powietrzem.
Nie twierdzę że jest to tylko kwestia odpowietrzenia być może ktoś się spotkał z podobnym probemem.
Dodam że do dnia rozkładania sprzęgło działało bez zarzutu a cylinderek pomocnicy był rozkładany i przeglądany, w tym czasie wyciekło trochę płynu ale poziom w zbiorniczku nie spadł poniżej minimum.
Ja obstawiam na odpowietrzanie ale już nie mam pomysłu jak to skutecznie przeprowadzić.
Piotr
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 17:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 07:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 08:12
witam miałem podobny problem w 45 itd ja nie mam odpowietrznika też mi odpowitrzali prawie litr płynui doszli ;mechanicy; że padła pompka i wysprzęglik a żeby to odpowietrzyć to musieliśmy katać pedałem w dwuch na zmianę bo nogi cierpły ale było za niski i dospawali mi na cpieniach pompki i wysprzęglikach po puł centymetra pręty poprostu puścili to wszystko w głepszą prace i narazie chodzi ,popytaj mecha czy to możliwe w twoim przypadku jak było ok przed demontarzem to kwestia odpowietrzenia siądzi i kataj pedałem aż do bulu nóg może to to
powodzenia pozdro;daj znać jak ci poszło hej
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 21 Mar 2002 Posty: 16 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 08:37
Mieliśmy tak kiedyś z naszym.
Zużyły się się gumki w wysprzęgliku i trzeba było wymienić. NIe wiem, jak jest w Twoim, ale w naszym w tzw. zestawie naprawczym do wysprzęglika oprócz gumek jest jeszcze taka metalowa podkładka, którą też należy umieścić we właściwym miejscu. Bez podkładki sprzęgło niestety długo nie pochodzi.
Zestaw naprawczy kupowaliśmy w Inter Carsie - tani był.
Co do pompowania - dobrze robi na mięśnie nóg. Nie będziesz musiał chodzić na siłownię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum