Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
W piątek zrobiłem serwis klimatyzacji: nabijanie, odgrzybianie, ozonowanie oraz wymieniłem opony. Po tych zabiegach nastąpiła awaria elektryki. Podczas cofania załączają się awaryjne oraz centralny zamek (tego wcześniej nie było). A kiedy jadę do przodu centralka się nie zamyka. Mam pytanie czy w tym modelu są jakieś newralgiczne punkty podczas obsługi klimatyzacji, że można je zalać ? Gdzie mogę szukać usterki ?
Z góry dzięki za wszystkie rady.
Pozdrawiam Łukasz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 20, 2015 06:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiązka tylnej klapy często wywołuje takie wariacje
Ściągnij gume w prawym górnym rogu klapy i zobaczy czy kable nie są po przecierane
Nie będzie to miało związku z klimą ale lepiej sprawdzić
Kolejna sprawa to puszka bezpieczników pod maską i komputer silnika są z prawej strony obok akumulatora po otwarciu maski w niedalekiej odległości jest w orginale też zawór do klimatyzacji
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum