Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
[R25 2.0 ITD 2003]Mam przejechane zaledwie 60 000 i mam problem z ubytkiem płynu chłodzącego dolałem na 700 km 2l płynu.Wycieku nie ma bo byłem u mechanika. Auto mi sie nie grzej, płyn jest czysty, poziom oleju się nie podnosi i korek od oleju jest też czysty.To o co chodzi
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pon Lis 29, 2010 11:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 18:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Było niedawno, poczytaj tematy z kwietnia i już będziesz mądrzejszy.
ZANIM zapytasz SZUKAJ i CZYTAJ.
A co do meritum - w takiej sytuacji najlepiej zrobić próbę ciśnieniową - wtedy będzie widać, gdzie leci. Może uszczelniaczem pompy?
Było niedawno, poczytaj tematy z kwietnia i już będziesz mądrzejszy.
ZANIM zapytasz SZUKAJ i CZYTAJ.
A co do meritum - w takiej sytuacji najlepiej zrobić próbę ciśnieniową - wtedy będzie widać, gdzie leci. Może uszczelniaczem pompy?
Przeglądałem ale są opisane inne objawy i moje auto ma przejechane mało, a wycieku nie ma bo bym widział w garażu na posadce
Jak wycieka tylko pod ciśnieniem, np. przez pompę, na gorący silnik, to w garażu będzie sucho, bo po drodze odparuje
Obejrzyj dokładnie silnik i okolice, czy nie ma zacieków pod pompą wody.
Inaczej zostaje próba pod ciśnieniem - dopompować powietrza do zbiorniczka i patrzeć gdzie poleci. Bystry mechanes sobie poradzi.
Nie napisałeś, jakie spaliny? Może to uszczelka kolektora poszła i spalasz płyn?
Jak wycieka tylko pod ciśnieniem, np. przez pompę, na gorący silnik, to w garażu będzie sucho, bo po drodze odparuje
Obejrzyj dokładnie silnik i okolice, czy nie ma zacieków pod pompą wody.
Inaczej zostaje próba pod ciśnieniem - dopompować powietrza do zbiorniczka i patrzeć gdzie poleci. Bystry mechanes sobie poradzi.
Nie napisałeś, jakie spaliny? Może to uszczelka kolektora poszła i spalasz płyn?
[marcinm] Spaliny są bez dymne.Silnik i okolice suche bo serwis sprawdzał
Jeszcze coś...
Nie masz mokrej wykładziny z przodu auta, pod nagrzewnicą? Może coś tam puszcza?
[Marcinm]- Sprawdziłem wykładzinę tzn. odkryłem ją do blachy i rzeczywiście jest wilgotno.To co mam teraz zrobić? ps. gdzie mam zaznaczyć że mi pomogłeś
Jeszcze coś...
Nie masz mokrej wykładziny z przodu auta, pod nagrzewnicą? Może coś tam puszcza?
[Marcinm]- Sprawdziłem wykładzinę tzn. odkryłem ją do blachy i rzeczywiście jest wilgotno.To co mam teraz zrobić? ps. gdzie mam zaznaczyć że mi pomogłeś
Dokop się do nagrzewnicy (za środkową konsolą) i spróbuj odbadać, czy nie cieknie zaworek albo połączenia węży. Jak to będzie OK, to chyba tylko dziurawa nagrzewnica .
Ściągnij sobie RAVE (link w FAQ technicznym na stronie) - tam masz rozrysowane co i jak.
Przycisk "pomógł" - powinieneś widzieć taki, po lewej stronie przycisku z profilem pomagającego przy odpowiedziach na Twój post
Jeszcze coś...
Dokop się do nagrzewnicy (za środkową konsolą) i spróbuj odbadać, czy nie cieknie zaworek albo połączenia węży. Jak to będzie OK, to chyba tylko dziurawa nagrzewnica .
Ściągnij sobie RAVE (link w FAQ technicznym na stronie) - tam masz rozrysowane co i jak.
Przycisk "pomógł" - powinieneś widzieć taki, po lewej stronie przycisku z profilem pomagającego przy odpowiedziach na Twój post
w stopce wraz z logo forum roverkow chyba trreba umieiscic : szybkie linki
są instrukcje do roverów ale trzeba sobie kupić.Na forum jeszcze wyczytałem, że dywanik powinien być mokry od strony pasażera a ja mam mokry od kierowcy(wilgotny)
dywanikisa suche ale pod dywanikami jest wilgotno Jak się dostać do nagrzewnicy i gdzie ona jest
Nagrzewnica jest za konsolą środkową. Jak się nachylisz i wsadzisz głowę pod schowek, to najlepiej pokręć gałką ogrzewania. Zobaczysz poruszającą się dźwignię od zaworu nagrzewnicy. Co do wymontowania tego lepiej zajrzyj do RAVE, tab masz rozrysowane dokładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum