Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam! Mam Rovera 214i 97r kupiłem go 2 tygodnie temu mam mały problem z obrotami silnika czasami rosna do 2500-3000rpm potem spadaja do 1500rpm a czasami sa dobre... Zauważyłem że rosna na mocno rozgrzanym silniku!! Przeczyściłem przepustnice, kanalik od lilniczka krokowego nic nie pomogło:( Proszę o pomoc co zrobić??? Co wymienić!?
2 sprawa z tyłu mam tarcze hamulcowe czy nie bede miał problemu z wymiana i dostanie klocków????
brt: Poprawiłem temat. Zapoznaj się z Zasadami pisania tematów w dziale Usterki i porady techniczne!!!!!
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Lis 23, 2010 09:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2007 12:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyściłem chciałem tez psiknąć wd-40ale miałem obawy... obroty "pływają" kiedy silnik jest gorący jak jak jest zimny lub letni jest ok, miałem problem również z wyciekami płynu chłodniczego jak załozyłem nową opaskę na jednej stronie węża to zaczynał lecieć innym koncem... wlałem uszczelniacza jest OK. obawiam sie co bedzie dalej(czytałem waszeposty na ten temat)
Niestety jeszcze nic nie zrobiłem w tym kierunku nie miałem za bardzo czasu dzis .. jeżeli uda mi sie naprawić ten problem napewno napisze na forum!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum