Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 14:19 [R400] Wielki problem z immo i pilotem
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam. Byc moze nie na miejscu ten moj post tutaj, ale naprawde nie wiem co robic. Opisze co sie stalo:
Wczoraj kupilem nowe radio do mojego auta. Ale ze zaduzo bylo kabli i przejsciowek to troche je skrocilem. W pewnym momencie niechcacy zwarlem kable i cos syknelo i strzelilo.Ok.Dobra. Wymienilem bezpiecznik, ten od zegarka i radia i wszystko ok.
No i teraz sie zaczyna:
Chce zamknac auto z pilota - nic.
Nie zamyka i nie otwiera teraz z pilota, a co za tym idzie nie odlacza immo. Wkladam kluczyk do stacyjki, przekrecam i slysze sygnal, naciskam pilota i nic. Nie wylacza immo.
Jasna cholera co zrobic. Naprawa w warsztacie odpada ( mieszkam w UK ) wiec domyslacie sie ile mnie skasuja ( 5x koszt auta ) a musze jechac do pracy.
Prosze o pomoc. A raczej blagam
ROVERO: Przeczytaj regulamin i zasady kącika zanim założysz temat. Popraw temat..
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 24, 2010 00:06, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 14:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie panikuj!
czy jak zamykasz drzwi kluczykiem to migaja kierunki?
nie- szukaj bezpiecznika od alarmu
tak- próbowałeś synchronizować pilota jak przy wymianie baterii?
nie - zrób to
tak - spróbuj odłączyć na trochę akumulator (pół godzinki - godzinkę) i wtedy to zrób.
i masz teraz nauczkę żeby nie grzebać w elektryce przy nieodłączonym akumulatorze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Cześć
W tej chwili mam ten sam problem.lecz ja nic nie kręcił. W elektryce. Porostu pilot
częściowo poradziłem sobie z problemem
Byłem u elektromechanika sprawdził pilota . Martwy nie wysyla żadnych sygnałów ni nawet po przelutowaniu i wyczysczeniu
Kupiłem wiec cod do Mimmo na tej stronie
https://www.radiocodes.co.uk/immobiliser-codes
Wprowadziłem go i autko pali lecz jest bez alarmu
Co ważne są dwie instrukcje wprowadzenia kodu
Angielska zaczyna się od włożenia klucza o przekrecenia w prawo i przetrzymania 5 sekund oczywiście ta u mnie nie działała
Jest druga która zaczyna się tak samo ale. Klucz trzeba przekręcić w lewo i przetrzymać pięć sekund i oczywiście procedura tak jak dalej jest napisane . I autko pali
Teraz musze dorobić pilota a jak już to lepiej dwa
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum