Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 07:17
sprawdzałem testbook w 4 sztukach ale wszystkie były z 1997 roku, i piloty 2txa, ale coś by było wtym ponieważ, żeby wprowdzisz kod przekręcając kluczyk a do tego musisz mieć orginalny kluczyk, ale wczoraj miałem 200 z pilotem 17tn i miała inny kod.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Znam kody do cnajmniej 5 Roverków i żaden nie miał takiego kodu (jest wśród nich również 214 z 97 roku).
Swoją drogą, nie obowiązuje Was jakaś tajemnica zawodowa? Teraz wystarczy dowiedzieć kto był podobnym autem na serwisie...
Teraz wystarczy dowiedzieć kto był podobnym autem na serwisie...
Ale bez kluczyka i tak nic nie zdziałasz... (?)
_________________ Pozdrawiam,
Damian
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 13:40
Nie chcę rozsądzać czy są techniczne i łatwe możliwości obejścia tego (forum mogą czytać różne osoby). Osobiście poczułbym niesmak, gdybym po serwisie przeczytał tutaj swój kod immobilizera. Jest to jedno z zabezpieczeń samochodu...
W życiu są różne przypadki i dlatego nie powinno nidgy podawać oficjalnie nr PIN, ani jakiegokolwiek kodu zabezpieczającego... Gdyż przestaje spełniać swoją funkcję.
sprawdzając kilka roverów 200 zauwarzyłem że kod do immo brzmi 3541 cz wy też taki macie w swoich roverkach , może to uniwersalny klucz?
pomyśl zanim coś napiszesz.... z Twojego profilu można dowiedzieć się skąd jesteś, jaki masz samochód - z postów jaki kolor i gdzie bywasz.... nie sądzisz że podanie tutaj takich danych jest równoważne ze stwierdzeniem: klucz od domu jest pod wycieraczką, zamek przekręca się w lewo, a garażu nie zamykam... wracam w piątek??"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
pomyśl zanim coś napiszesz.... z Twojego profilu można dowiedzieć się skąd jesteś, jaki masz samochód - z postów jaki kolor i gdzie bywasz.... nie sądzisz że podanie tutaj takich danych jest równoważne ze stwierdzeniem: klucz od domu jest pod wycieraczką, zamek przekręca się w lewo, a garażu nie zamykam... wracam w piątek??"
Wszystko ok. Ale czy on napisał, że to kod do jego autka?
Z tego co pisze w avatarze to kolega PH_JOWI posiada MG ZR i R75.
Wobec tego ładnie prosimy moderatora o wykreskowanie/wykropkowanie numeru kodu
_________________ Pozdrawiam,
Damian
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 17:12
I właśnie to, że podano kod immo niektórych klentów jest największą pomyłką. Gdyby tutaj pojawiła się treść:" ...Mam taki kod immo XXXX. Czy ktoś ma taki sam?...", świadczyłby o głupocie piszącego. Jeśli są to dane klientów, to trochę inna para kaloszy...
Do admina: zastanowiłbym się nad usunięciem tego wątku...
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 19:44
kurde ale wywołałem burze , chodziło mi o to że po co płacić kase za odczyty jak by można było sobie za darmo robić. A tak apropo to powiem wam że na innych forach, np:obd2 i elektroda, niestety podaje się jak obejść takie zabezpieczenia, co prawda do innych marek ale podają.Kod klienta to zawsze najpilniejsza tajemnica szkoda tylko że w aso nie zawsze dbają o poufnosć. Dam przykład gościa z poznania z jednego z serwisów (nie rovera), gnój brał odciski klucza i kody klucza , a na dodatem miał dostęp do danych adresowych po przez serwer . Wiec wolę jak podczas naprawy klient stoi przy mnie i jest pewny tego co ja robie, a nie wypychany na poczekalnie.
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum