Wysłany: Sro Maj 02, 2007 09:10 [R620] Kasowanie kodów błędu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, posiadam rowerka od roku, ostatnio pojawiły mi sie dziwne objawy, zaczął mi silnik szarpać ale nie zawsze tylko czasam (jak by miał zaraz zgsnąć)i, oraz podczas jazdy zapaliła mi sie kontrolka check engene raz i tylko na chwilek. W sumie to wszystko zaczęło sie po ostatnim zatankowaniu paliwa, i tu moje pytanie czy ty może być spowodowane paliwem.
Teraz chce zrobić cos takiego ze najpierw składować kody błędu (bo nie wiem to było za poprzedniego właściciela) i poczekać na ponowne sie pojawienie błędu. Z stronki http://www.roverki.pl/article.php?sid=420 podane jest ze kasowanie następuje po przez 55 razy włączeni i wyłączenie zapłonu co 2 sekundy – ale to mam zarobić z zwartymi pinami 4 i 15 czy bez zwierania z tych pinów
piter34: zapoznaj sie z zasadami kącika i popraw tytuł wątku!!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 02, 2011 01:42, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 09:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy odczytywanie i kasowanie w R620Si jest takie samo czy to zupełnie inna sprawa?
To zupełnie inna sprawa. Jak już pewnie się dowiedziałeś ty posiadasz silnik Hondy, a diesle są Roverkowe.
Link do odczytu/kasowania błędów w silnikach Hondy masz w FAQ Technicznym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum