Witam, jako, że ostatnio mijałem trzy identyczne Rover'y w swoim mieście stwierdziłem, że jakoś muszę się wyróżnić I tak sobie pomyślałem, że fajnie by było pomalować hamulce w swoim Erku. I teraz pytanie. Jaki kolor wybrać do BRG? Myślałem o żółtym, ie takim żarzącym ale mocnym. Macie może jakieś pomysły jakiego użyć innego koloru? Oczywiście chce pomalować bębny i zaciski
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 22:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
według mnie, to do malowania wchodzi w rachubę tylko kilka kolorów i nie ma w tym spisie żółtego
- srebrny - uniwersalny
- czerwony - agresywniejszy
- czarny - bardzo neutralny
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 11:02
Papaa2
Zółty i pomarańcz na zaciskach potrafią bardzo ładnie się prezentować i na pewno wyróżniają . Nie do wszystkiego jednak pasują. Jaki jest kolor nadwozia Twojego R? Co do bębnów to proponowałbym jednak ich nie wyróżniać, czarny lub srebrny z nastawieniem na czarny.
ja wczoraj widzialem merdedesa E klasse na szwedzkich rejestracjach i w kolorze srebrnym mial pomalowane zaciski na zolto!...mysle, ze zolty to bardziej do srebrnego bedzie pasowal:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wlasnie myslalem o czerwoum ale jak widze Astre z czerwonymi zaciskami to mnie odrzyuca a zolte... o coz mi sie podobaja bo nie chce oczojebnych faecd, jak bedziesz mial chwile to podjedz ze mna do leroy merlin to zobaczysz o jakim kolorze myslalem bo tak to nie wytlumacze w sumie bebny czare bym zrobil zeby chociaz tego rdzawego koloru sie pozbyc ale dalej zostaje pytanie jakie zaciski bo srebrny mi sie nie podoba
I jeszcze, faecd, powiedz mi masz ten lakier czy co tak efekt chromu? bo musze zajac sie tymi przednimi listwami a nie potrzebuje calego 400ml opakowania
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
Papaa2, efekt chromu to jest bajka nie z tej ziemii. Jest farba o nazwie efekt chromu, jednak mozna ja stosowac tylko w pomieszczeniach zamknietych i z mojego doswiadczenia i innych kolegow nie nadaje sie do niczego. Otoz pomalowany nia element jest pol na pol chromowany. Nastepnie jak chcesz utrwalic kolor i pokryc go warstwa bezbarwnego akrylu okazuje sie ze chrom zmienia sie w szary. Ano dlatego, ze akryl rozpuszcza ta farbe... Dlatego te Twoje listwy to albo spolerowac, moze cos sie da uratowac albo w kolor nadwozia trzeba by pomalowac...
[ Dodano: Nie Cze 07, 2009 15:02 ]
PS camaro 17 pomalowal zaciski i bebny w swoim R400 na złoty. Camaro ma chyba taki sam kolor auta jak Ty Papaa2,
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
w sumie kolor juz mam chcialem tylko pokazac ojcu jaki, to wzial i kupil czarny tez na bebny ale faecd, troche mnie zmartwiles tym chromem... jak pomaluje te listwy to zobacze jak to dokladnie sie prezetuje. W kazdym razie jakos w najblizszym czasie pokaze tutaj jaki to kolor (moze gdzies znajde a necie kod koloru) a w nastepym tygodniu zabieram sie za malowanie
ja mam czerwone bebny i to cos z przodu calkiem fajnie wyglada ale kolor autka mam srebrny
Chciałem na zolto malowac ale jakos zolty to do zoltego : )
ja pomalowalem zwykla farba co mialemw piwnicy pewno do scian byla? troche kolor stracil na ostrosci i jest taki ciemniejszy ale jak kupie sobie nowe fele i sprzedam obecne 15 to pomysle co i jak : D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum