Wysłany: Wto Maj 08, 2007 22:50 [R400] Podświetlanie bagażnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Koledzy. Mam pytanie w jakiej sytuacji powinno zapalać się oświetlenie bagażnika
W moim aucie Rover 400 1.6 16v zakupionym dwa miesiące temu jest taka sytuacja że podświetlanie jest tylko gdy załączone są światła drogowe postojowe lub zmiana. Jeśli światła są wyłączone to żarówka nie zapala się po otwarciu klapy no i problemem jest to że po mimo tego że klapa jest zamknięta to po włączeniu świateł równocześnie zapala się podświetlanie w bagażniku
Więc jak to jest w waszych autach i jeśli taka sytuacja jest wadą mojego auta to może macie jakieś sposoby rozwiązania
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:00, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 22:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po:
1. Zmień tytuł tematu, bo będzie jazda (Poczytaj zasady)
2. Po mojemu, to komuś się s@#$@ł włacznik oświetlenia i dokombinował połączenie od pozycyjnych z tyłu. Bystry elektryk sobie z tym poradzi
Normalnie nie musisz mieć nic włączone, a światło w bagażniku się zapali po otwarciu.
PS. Wielkopolska trochę duża jest , wpisz miasto w profilu
Światło w bagażniku powinno zapalać się po otwarciu klapy, a po jej zamknięciu powinno być wyłączone, niezależnie od tego, czy masz zapalone światła czy nie.
Paul napisał/a:
dokombinował połączenie od pozycyjnych z tyłu
Popieram, jedź do elektryka, powinien sobie z tym poradzić. Ja zabrałbym ewentualnie schematy, tak na wszelki wypadek Po prostu nauczyły mnie tego wcześniejsze doświadczenia z elektrykami we Wrocławiu, dopóki nie zacząłem serwisować Roverka u specjalisty od tej marki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum