Wysłany: Czw Maj 10, 2007 21:04 [R416] Montaż klimatyzacji
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Zastanawiam się, czy nie założyć klimy do swojego samochodu. Czy jest to opłacalne (i wykonalne), jaki może być mniej więcej koszt? Może ktoś zakładał? Będę wdzięczny za informacje.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 25, 2010 23:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 21:29
Witaj, czy opłacalne to musisz zdecydować sam.
Koszt zestawu z nowych części to sądzę min 1900zł (za tyle widziałem na Allegro fabryczny zestaw do Civica) jeśli chodzi o używane elementy, to najczęściej są one przechowywane w tragicznych warunkach (brud i wilgoć są dla układu zabójcze).
Najlepszym rozwiązaniem było by znalezienie auta " na części" i wymontowanie samemu, lub z pomocą kogoś kto ma pojęcie o chłodnictwie, potrzebnych elementów.
_________________ Wszystko dla ludzi, byle z głową.
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 21:38 Re: [416 Si 1.6 16V '96 - i nie tylko] - montaż klimatyzacji
krzych1 napisał/a:
Witam.
Zastanawiam się, czy nie założyć klimy do swojego samochodu. Czy jest to opłacalne (i wykonalne), jaki może być mniej więcej koszt? Może ktoś zakładał? Będę wdzięczny za informacje.
Też się nad tym zastanawiam. Mam anglika z klima na części i jedyne co mnie nie przekonuje to to, że to anglik i może coś nie pasować. JEsli się zdecyduje to napewno dam znać i pewnie zrobie artykuł z montażu .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum