Wysłany: Pią Maj 18, 2007 16:03 [R600] Jaka różnica między silnikami 180 i 207 km
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam tak ostatnio sie zastanawiałem jaka jest roznica miedzy silnikami Ti bo jak np. szukam czesci to wszedzie pisze 180 - 207 km po czym poznac ile to ma koni
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 05, 2011 15:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 16:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok dzieki myslałem ze poprostu sa inne wersje tego silnika
Były na pewno 2 różne wersje. Mniejsza moc moim zdaniem wynikała z ograniczenia elektronicznego (ale pewien nie jestem).
Wersje 180KM były montowane początkowo w R820Ti. Moc była zdławiona, aby Ti nie zagrażały pozycji motoru 2.7 V6 Hondy (większy moment obrotowy i moc 169-177KM)
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 14:31
W artykule jest napisane, że
"...Modele wyposażone w wersje turbodoładowane mają bowiem często problemy z zachowaniem właściwej trakcji (zwłaszcza przy ruszaniu bądź przy gwałtownej redukcji biegu), co w niektórych przypadkach zostało wyeliminowane poprzez zastosowanie mechanizmu różnicowego ze zwiększonym tarciem wewnętrznym "TorSen"....."
Ktoś wie co to były za przypadki?? gdzie stosowano mech. różnicowe o zwiększonym tarciu??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum