Mam zamiar kupić samochodzik Rover 220 SD z silnikiem 2.0 rocznik 1996. W wyposażeniu jest 2 x Airbag , wspomaganie , centralny zamek z pilota , ABS , alufelgi , oryginalne radio Rovera , elektryczny szyberdach. Przebieg autka to 180 000.
Mam do Was kilka pytań ponieważ nie znam się na samochodach tej marki....
1) Jak wygląda sprawa części zamiennych ? Przykładowo wymiana rozrządu jakie są to koszta ?
2) Jakie są najczęstsze problemy z tym samochodem ?
3) Jak z blachą ?
4) Na co powinienem uważać przy oględzinach samochodu ?
5) Czy te samochody są faktycznie bezawaryjne ?
No to by było chyba na tyle...
Z góry podziękował za informacje ! Pozdrawiam i szerokości.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 14:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie istnieje coś takiego jak 14 letni bezawaryjny samochód
Na co zwrócić uwagę :
- Czy nie kopci na biało, "niebiesko" lub nadmiernie na czarno.
- Czy nie ma wycieków z silnika (jak był myty to pewnie coś było nie tak)
- Sprawdź numery szyb (inne numery mogą świadczyć o wypadku w przeszłości)
- Sprawdź czy szczeliny w karoserii są takie same z obu stron
- Możesz opukać karoserię czy nie ma gdzieś naładowanej szpachli
- odkręć korek od oleju i przy włączonym silniku dodaj gazu (jak dymi z otworu to źle)
- Sprawdź czy zużycie opon jest równomierne
I na koniec zastanowić się nad SDi
Orientowałem się poglądowo w cenach porównywałem do innych marek samochodów i wychodzi mi, że ceny są bardzo do siebie zbliżone... Ale jednak prosił bym o jakąś odpowiedź potwierdzającą moje przypuszczenia.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 32 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 09:20
Kolego czesi są bardzo łatwo dostepnem i jak to do diesla są trochę dorzsze niz do benzyny, dam Ci np. rozrząd mnie wimiana w Sdi wyniosła oko 500-600zł już nie pamietam dokałdnie ale jakos w tch granicach, lub inny przykłąd drązek kierowniczy ok 40 zł wiec nie mam tragedii.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum