Wysłany: Pon Maj 07, 2007 10:21 [R75] Końcowy tłumik
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
po niespelna 150 000 km przyszla pora na wymiane koncowego tlumika. Ma dziure i zaczyna brzmiec jak rasowy rajdowiec, co przyciaga jeszcze wiecej gapiow
gdzie kupic taki tlumik? jaki zamiennik polecacie (o ile w ogole sa)?
dzieki za pomoc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 01:28, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 10:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tłumiki Bosala są dobre i na ogół pasują http://www.catalogue.bosa...&sysnr=01496055 W ciągu 48 godzin sprowadzi Ci go każdy warsztat zajmujący się tłumikami. Tam też trzeba zapytać o cenę i inne zamienniki.
ja niedawno też mialem z tym problem
panowie z pobliskiego sklepu sprowadzili mi tłumik firmy TESH i wygląda całkiem solidnie, a kosztował mniej więcej tyle samo co bosala, niestety niemogę znaleźć jakiegoś linka do oficjalnej strony z katalogiem firmy, tylko jakieś sklepy z częściami...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
obawiam sie, ze czesci do R400 i R75 roznia sie znacznie dostepnoscia...
To niestety prawda, o czym własnie się przekonuję. Czy wiecie, że nie ma w Polsce jednego miejsca, także w sieci, gdzie moznaby kupić kompletny rozrząd z uszczelniaczami do mojego silnika? Mówię o zamiennikach, bo oryginaly są do sciągnięcia, ale ceny kosmiczne Nawet TomaTeam, który specjalizuje się w Roverach do R75 prawie nic nie ma
Paski zamienniki, rolki i uszcz. walu oryginał i tak jest mniej więcej wszędzie. Oczywiscie kupię wreszcie wszystko , tym bardziej że aż tak mi nie zależy na czasie, ale chodzi mi o jedno miejsce, gdzie możnaby kupić caly komplet i jeszcze, żeby tam wiedzieli co musi być w komplecie... Takie marzenie
wieczorem wystrugam sobie jakis z akacjowego drewna - twarde jest powinno wytrzymac troche...
dam znac jak poszlo rzezbienie drewnianego... no chyba, ze zjem duzo szprotek i markeli to bede mial blache z puszek i polutuje sobie
jak zobaczyłem to cene to może też zaczne strugać narazie nie mam go do wymiany całe szczęście ale nic nie jest wieczne. trzeba się zainteresować może jakiś zakład robiący tłumniki by go zrobił. może od BMW coś dopasuję.
Wysłany: Sro Maj 09, 2007 11:33
poszperalem, poszperalem i mam kilka tanszych ofert
Pan, ktory chcial ponad tysiac spuscil z ceny i teraz chce za oryginalny ponad 500 zl... oprocz tego znalazlem dwa bosale jeden za 490 drugi za 450... biore ten za 450
a juz mialem taki piekny kawal akacjowego drewna do wyrzezbienia
Ja bym w takim razie poszukał jakiegoś gustownego tłumika turystyczno-sportowego z wkładką wyciszającą. Ja miałem bardzo ładny tłumik z www.mgmotorsport.pl
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum