Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:33 [wszystkie] Wybor opon letnich
Witam wszystkich.
Musze kupic opony letnie w rozmiarze 235/45R17.
Mam do wyboru (wszystkie w jednakowej cenie) takie opcje:
[ Dodano: Nie Maj 04, 2008 13:35 ]
Jezeli ktos ma doswiadczenie z tymi oponami to prosze o opinie.
P-zero raczej odpuszcze bo robie ok 50 tys km rocznie a nie chce kupowac opon dwa razy w sezonie.
_________________ obecnie MGF 1.8VVC 1997 i omega 2.6 V6 2001, był 620Si 1996
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dunlopów nie polecam na suchym fajne ale na deszczu robi się tragedia przynajmniej na moich.
Fakt że to nówki już nie są bo rok produkcji to 2004 czyli trochę starawe są
mam excellence i muszę powiedzieć, że są ciche jak żadne inne...
ale:
na suchym cud miód i orzeszki
na mokrej nawierzchni mogłyby być lepsze (nie ma co narzekać, ale przy większych prędkościach w kałużach czuć opór i uciekanie )
mam trochę mały profil na polskie drogi (195/50R15) i koleiny/dziury to nie jest to co tygryski lubią najbardziej....
to chyba tyle...
poza tym 400 jest stworzony do pokonywania zakrętów więc oceny opon (zwłaszcza po pojeżdzęniu na michelin energyII) są jak najbardziej subiektywne
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzieki Panowie za opinie. Najpowazniej bralem pod uwage te dwa modele goodyeara. Na EXCELLENCE pewnie pojezdze dluzej niz na EAGLE F1, balem sie ze sa sporo gorsze w sensie prowadzenia i bezpieczenstwa, ale skoro je chwalicie to pewnie sie na nie zdecyduje.
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 08:11
a ja polecam nokian z g2 , jezdze na takich tylko na mniejszym rozmiarze (205/55R16) i jestem bardzo zadowolony, super ciche, praktycznie żadnych odgłosów, i bardzo przyczepne na zakrętach. poprzednio jezdziłem na semperitach i continentalach contact 2.
http://www.nokaut.pl/ofer...7-97-yxlzr.html
Jezdze juz kilka dni na excellence i musze stwierdzic ze nie sa zle, przynajmniej na suchym, bo na mokrym jeszcze nie bylo okazji. Faktycznie sa ciche, mieliscie racje. Dziekuje za rade.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum