Wysłany: Pon Gru 24, 2007 19:41 [R416] Brak mocy? Czy co?
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1995
Wiatjcie. Kolejny problem z moim roverem. Silnik 1.6 przyspiesza na 1 i 2 bez zarzutow ale potem jest niemilosiernie mulasty Wiem ze moze wyolbrzymiam bo do tej ory jezdzilem pojemnosciami 2l i 2.5l ale i tak wydaje mi sie ze brak mu mocy. Rozpedza sie do 135 km/h okolo i zeby poszedl troche szybciej to juz bardzo ciezka sprawa. Nie wiem w czym tkwi przyczyna wiec zwracam sie o pomoc.
_________________ ...juz 2 lata..ile jeszcze?!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 20:27, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym zaczął od filtra powietrza, potem filtra paliwa, a potem pompy paliwa.
Opisz jeszcze jak to się ma do obrotów - czy na 1 i 2 ciągnie w całym zakresie, czy też np. tylko do pewnych obrotów itp.
Powinienneś bez żadnych problemów osiągać 160-170 km/h.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 03:56
sprawdze filtry i podjade do wrsztatu zeby mi katalizator sprawdzili
wogole to zastanawiaja mnie w miare duze obroty - przy 120 ma prawie 4tys obrotow - czy to normalne?
[ Dodano: Pią Gru 28, 2007 01:32 ]
acha no i gdzie jest filtr paliwa? sprawdzilem f. powietrza i jest ok - czysciutki. Troche smierdzi mi benzyna jak jezdze i autko duzo pali. poza tym zlokalizowalem wyciek oleju tak gdzies z polowy silnika w okolicy kola od paska klinowego. Czy to na pewno uszczelka pod glowica czy moze skads indziej leciec?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum