Wysłany: Sob Sie 25, 2007 21:42 [R 200/400 ] Patent na "latający" lewarek biegów
Witam
Tak czytam opinie i problemu Użytkowników i o ile sam jeszcze nie znalazłem R400 SDi to widzę, że problem z "latającym" lewarkiem jest powszechny.
Proszę o opinię co myślicie o takim "patencie". Pomyślałem, że być może pomogłoby:
1. Założenie shortshiftera
Spełniałby on funkcję usztywniającą oraz skracał długość skoku lewarka
2. Skrócenie długości lewarka - to akurat by odniosło tylko taki efekt, że długość skoku wydawałby się krótsza niż w rzeczywistości, jest to raczej pseudo-tjuningowe rozwiązanie ale takie mi przyszło do głowy.
Proszę o opinie.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2007 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
specjalnie ukształtowana, krótsza dźwignia zmiany biegów czyli inaczej mówiąc coś co zmienia geometrię układu: gałka zmiany biegów, łożysko (jabłko), ramię wodzika. Z reguły zwiększana jest odległość między końcem wodzika a jabłkiem, co daje większy ruch wybieraka przypadający na 1cm przesunięcie gałki zmiany biegów. cyt: tuning.info
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
specjalnie ukształtowana, krótsza dźwignia zmiany biegów
Czyli krótsza w samochodzie a dłuższa pod samochodem - coś w tym jest...
Kurde... to nie mozna bylo tak napisać? Moja jest i tak króciutka i dalej mi drga i dzwoni. Chyba zrobie ten numer z regeneracją pseudo przegubów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum