Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 16:14 [214Si'97] plastikowy rygielek w drzwiach...
Witam
kiedy kilka miesięcy temu kupowałem Roverka, były właściciel powiedział, że wyjął z drzwi taki pręt łączący wkładke zamka z rygielkiem, odpowiadającym za zamykanie drzwi kluczem, twierdząc, że to na włamywaczy, żeby zamkiem nie otworzyli drzwi ...mysle sobie spoko, ale jednak teraz jeśli mi padnie pilot od alarmu albo nawet jak padnie akumulator jakimś cudem, to nie mam jak się dostać do auta (w tylnej klapie też nie da rady) bo jak włoże kluczyk to moge sobie kręcić ostatnio postanowiłem coś z tym zrobić, ale jak sie do tego dostałem (tragiczny dostęp, musialem telefonem krecic i na wyswietlaczu dopiero cos widzialem ), nie jestem pewien ale chyba w miejscu gdzie powinna być dziurka gdzie zahacza ten pręt, jest chyba ułamane kawałek tego plastikowego rygielka... jeśli wie ktoś w ogóle o co mi chodzi to niech da znać czy to jest wymienialne (biorąc pod uwagę ciężki dostęp do tego, że nawet nie wiem jak to wykręcić).. pozdrawiam
_________________ Rover 214Si '97
Platinum Silver
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 16:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym tak zostawił, możliwe że coś jest ułamane. Jeśli chcesz mieć wejście to najłatwiej w tylnej klapie, będziesz widział co jest. A w drzwiach nie rób nic, wielu ma pozdejmowane te pręty. Trudniej otworzyć auto. Problem tylko jak padnie pilot.
problem w tym ze w tylnej klapie tez sie nie da otworzyc kluczem.. moze niech mi ktos powie jak wyglada otwieranie tylnej klapy kluczem wystarczy przekrecic w ktorąś strone i klucz wraca do pionu? cos ma strzelic jakby sie otwieralo? bo nie wiem, od "nowości" nie moglem otworzyc kluczem.. wkładam i kręce i nic sie nie dzieje..
...a propo włamu, jak sie ktos uprze to sobie poradzi, a ja zamiast wkładki w zamku strace szybe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum