mam zapytanie ....
od niedawna jestem posiadaczem Rovera 220 SD '97
irytuje mnie kontrolka SRS .... bowiem dziwnie sie zachowuje...
po odpaleniu samochodu gasnie po paru sekundach ...ale czasem ( to mnie wlasnie irytuje) nie gasnie wcale badz po zgasnieciu w trasie zapala sie ponownie .....
czym to moze byc spowodowane czy to jest normalne czy raczej usterka?? a jak usterka to czy da sie to naprawic
add..
mam jeszcze jedno pytanie .... czy wersja 220 Sd byla produkowana z 86 konnym (63kW) silnikiem
FSEbola
Ostatnio zmieniony przez FSEbola Pon Wrz 17, 2007 19:36, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 19:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znawcą nie jestem ale według mnie coś gdzieś nie łączy na kablach, może styki zaśniedziały, znajomy miał podobny problem przeczyścił kostki i wszystko było tak jak ma być
brak styku na kostkach pod siedzeniami. poprawić lub w ostatecznośći przylutować. A po pierwsze zapoznaj sie z Zasadami kącika i popraw temat ! i poklikaj linki z mojego podpisu
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 19:48
FSEbola napisał/a:
irytuje mnie kontrolka SRS .... bowiem dziwnie sie zachowuje...
Jak wspomnieli koledzy zapewne to wina kostek pod siedzeniami.
FSEbola napisał/a:
mam jeszcze jedno pytanie .... czy wersja 220 Sd byla produkowana z 86 konnym (63kW) silnikiem
Tak, ta wersja ma 86KM i jest bez intercoolera, w przeciwieństwie do SDi, która ma 105 KM i posiada intercooler. Wersję 86KM najłatwiej rozpoznać po obudowie silnika, która posiada 4 śrubki w odróżnieniu od 3 przy silniku 105KM.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum