Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 16:36 [R620] Czy mam zamek w drzwiach??
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam jak juz w temacie napisałem chcialbym sie zapytać czy posiadam zamek w drzwiach, aby otwierac kluczykiem. Narazie otwieram pilotem a mam samochodzik juz rok heh ale szczegół........prosze o odpowiedz
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 11, 2011 15:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 12, 2007 16:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obstawiam, że masz zamek w drzwiach. Chociażby po to, żeby otworzyć samochód po zmianie baterii w pilocie w celu synchronizacji, lub żeby odblokować immobiliser za pomocą kluczyka.
Nie jestem pewien, czy dobrze zrozumiałem pytanie, ale nic prostszego, jak przyjrzeć się drzwiom kierowcy, znaleźć miejsce na kluczyk, włożyć, przekręcić i sprawdzić
no moze byc ulamany kluczyk ale w drzwiach pasazera tez tak jest
A może jakiś zazdrośnik czegoś napchał we wkładki?
Albo stacyjka była wymieniona a reszta zamków nie i klucz nie pasuje?
A co z bagażnikiem? zamek działa?
Ja miałem to samo z zamkiem od bagażnika - klucz wchodził do połowy, tak jakby nie pasował. Też myślałem, że zamek inny...poprzedni właściciel miał samochód generalnie w nosie. Ale pewnego dnia (usuwając usterkę niezamykania się klapy bez użycia siły) wykręciłem cały ten zamek i zacząłem rozkładać go na części pierwsze. Okazało się że zamek nie był długo używany i zaśniedziały zapadki w zamku. Rozebrałem, wyczyściłem i zamek "ładzia" aż miło. Ale tak było u mnie.
Obstawiam, że masz zamek w drzwiach. Chociażby po to, żeby otworzyć samochód po zmianie baterii w pilocie w celu synchronizacji, lub żeby odblokować immobiliser za pomocą kluczyka.
W R600 nie ma czegos takiego jak synchronizacja pilota z centralka, ani tez nie da sie odblokowac immo wkladajac kluczyk do drzwi i nim krecac. No bo po co, jak immo jest w kluczyku, lub go wogule nie ma
Golab33 napisał/a:
hmmmmmmmm..............jak wkladam kluczyk to wogole caly nie wchodzi
Wyczysc i nasmaruj zamek, podejzewam, ze go jeszcze nikt nie uzywal, skoro pilot dziala
Golab33 napisał/a:
a jak wymienilem batrie to od raz sie otworzyl bez zadnej synchronizacji
Prawidlowo
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W R600 nie ma czegos takiego jak synchronizacja pilota z centralka, ani tez nie da sie odblokowac immo wkladajac kluczyk do drzwi i nim krecac. No bo po co, jak immo jest w kluczyku, lub go wogule nie ma
No kolego i tu się z tobą nie zgodzę. W R600 jest synchronizacja pilota i jest coś takiego jak odblokowanie immo kluczykiem przez zamek.
Dowód: Przejżyj instrukcję dołączoną do autka. No i oczywiście kod do ww odblokowania immo powinieneś posiadać.
W R600 były chyba dwa systemy otwierania/alarmu wiec i jedna i druga opcja może byc prawdziwa a zależy to od rocznika.
Nie chce podwazac twojej wiedzy, ale w R600 z przed 97' jezeli na desce rozdzielczej w obrotomierzu nie bylo kontrolki immo, to tego immo po prostu nie bylo i nie da sie tego rozbroic, bo tego nie ma .
No chyba, ze sie myle......
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
NIe mam R600, więc po prostu z grup pamiętam, że było pisane o dwóch systemach zabezpieczania auta. Było sterownie na podczerwień i radiowe, i podobno ważny czerwony klucz, ale nie wiem do której opcji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum