Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 09:12 [R75] Drążek kierowniczy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam
Wiem na pewno że są wyrobione, mam lekkie luzy na kołach.
Ta część nie występuje w katalogu jako część zamienna i nie wiem gdzie to kupić.
Czy ktoś ma może namiary ?
Czy może regeneracja ?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 07, 2010 21:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 09:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie chodzi mi o drązek kierowniczy do Rovera 620 SDI 1999 r.
Mają dwa gwinty zewnętrzny i wewnętrzny i w sprzedazy jest wewnętrzny 12 a zewnętrzny 14
U mnie jest niestety inaczej mam z dwóch stron 14
I zrobił się z tego duzy problem bo dzwoniłem jusz wszedzie .Mechanik zamawił juz dwa razy , przychodziło nie pasuje . Tamateam tez ma inny .W kazdej knidze pokazuje ze mój rover ma 12 i 14 gwint i takie są koncówki
Tylko nie umnie
Pomózczcie
Tiooo ja miałem taki sam problem z drążkiem kierowniczym w moim R420 DI, zadzwoniłem pod numer kontaktowy na stronie www.czesci24.pl i tam dokonali pomiary i przesłali mi odpowiedni drążek w ciągu dwóch dni, więc radzę tam zadzwonić.
Skiba z szacuneczkiem ale chyba postów nie czytasz..
Tiooo napisał/a:
Tamateam tez ma inny
Niestety taki urok Roverka, że z niczego drążek nie pasuje. Jak znajdziesz z dobrymi gwintami to za długi a jak długość odpowiednia to złe gwinty... Niestety...
Rada jedna: poszukaj firmy, która zregeneruje drążek. Cenowo wyjdzie troszkę taniej jak nowy jednak ze względu na ich brak to chyba jedyne rozwiązanie.
Rover nie przewiduje wymiany drążka więc nie występuje jako część zamienna. Jedynie cała przekładnia z drążkami.
Jak znajdę namiar na tą firmę to podam.
krystianshoota napisał/a:
Tiooo ja miałem taki sam problem z drążkiem kierowniczym w moim R420 DI, zadzwoniłem pod numer kontaktowy na stronie www.czesci24.pl i tam dokonali pomiary i przesłali mi odpowiedni drążek w ciągu dwóch dni, więc radzę tam zadzwonić.
Ja niestety do 400 w tym sklepie nie znalazłem. Może mamy inne przekładnie. Nie wiem. Do mojego nie mieli. Wymiar podawali dobry ale złe gwinty. Zresztą temat z moją historią jest gdzieś na forum.
W takim wypadku musieli poszerzyć ofertę o właściwy drążek.
Ja dokonywałem zakupu u nich pod koniec września i posiadali tylko ze złym gwintem od strony przekładni. Dobrze wiedzieć. Będę się dowiadywał.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Ja kupiłem jakiś tydzień temu. Poszukiwania trwały prawie tydzień, wiele drążków oglądałem, przeważnie zły gwint dyskwalifikował, a jak już mieli w sklepie odpowiednie gwinty, to długość 155 mm... W końcu znalazłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum