Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, po długiej nie obecności.
Spaliła mi się żarówka lewego światła drogowege 'krótkie" Jaka tam jes żarówka? I jak mam się tam dostać? Wykręciłem akumulator ale nie mogę wsadzić tam ręki. Jak to działa?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 23:30, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 15:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
... Spaliła mi się żarówka lewego światła drogowege 'krótkie" Jaka tam jes żarówka? ...
wiktorio0001 napisał/a:
Dzięki. A może ktoś dokładniej mi to wytłumaczy? Tak poprostu "jak chłopu na miedzy"
spróbuję bardzo dokładnie
żarówka jakiej potrzebujesz to 12VH7 (dostępna niemal w każdym miejscu gdzie sprzedają żarówki samochodowe) ...wygląda ona tak jak na obrazku poniżej posta
- do wymiany też żarówki potrzeba się dostać do reflektora
- z jego tylnej strony jest plastikowa pokrywka, którą należy ściągnąć z reflektora
- po wykonaniu powyższego zobaczysz plastikową kostkę z przewodami, którą trzeba wyciągnąć w kierunku kabiny kierowcy
- po wyciągnięciu tej kostki już bez problemów zobaczysz tylną stronę żarówki osadzoną w reflektorze i takie dwa metalowe druciki, które należy ścisnąć (oba w kierunku do siebie) i lekko podnieść
- w ten sposób wyjęte zabezpieczenie żarówki pozwala na wyjęcie jej samej i zamontowanie nowej dokonując wszystkich czynności w odwrotnej kolejności (zwróć uwagę na ząbek i takie nacięcie w kołnierzu żarówki, które pozwalają ją zamontować tyko w jednej pozycji w reflektorze)
w razie jakichkolwiek problemów podjedź na jakąś większą stację benzynową i poproś kogoś z obsługi o wymianę tej żarówki (miłym gestem będzie zakup żarówki na owej stacji i niewielki napiwek )
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum