Wysłany: Czw Paź 25, 2007 19:39 [R111] Problem z imobilajzerem (POMOCY)
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 1996
witam wszystkich.Jestem tu nowy wiec od razu przepraszam za moje gafy. Mieszkam w Angli i kupilem male autko(rower111metro sli 1996r)aby jezdzic do pracy.Jest ladniutki ale co z tego jak niechce zapalic podobno to wina imobilajzera bo centralny zamek,alarm i pilot dziala,tutejsi fachowcy wolaja 45funtow za samo podlaczenie komputera.Jak moge sam to naprawic ewentualnie odlaczyc imobilajzer na stale.Dodam ze nieposiadam kodu,mam tylko jeden kluczyk i pilota
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:59, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 25, 2007 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam wszystkich.Jestem tu nowy wiec od razu przepraszam za moje gafy. ...
pierwsza gafa
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
pawtar jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji <edytuj> w pierwszym poście) ...
a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Ja też mam 111SLi i immobilaizer nie mam w kluczyju jak to zwykle bywa w aucie tylko mam taki jakby breloczek przy kluczykach, taki jakby wisiorek i to on jest immobilaizerem. Druga rzecz to jak go przyłożę koło stacyjki to słyszę charakterystyczne piknięcie. Z tym że ten co ja mam to może nie być oryginał.
U mnie też immo jest w breloczku(pilocie) bez pilota nie wyłąćze immo aby wyłączyć immo musze nacisnąć przycisk otwierania centralnego zamka gdy go nie nacisne, to miga czerwona dioda i słychać sygnałek, wówczas przękręcanie kluczyka nic nie daje, no z tym, że ja mam 214, a nie wiem, czy to działa tak samo, pozdrawiam)
PS: Immo można na stałe wyłączyć kodem, no ale jak go nie masz, to zdobyć go można tylko przez podłączenie do kompa
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pią Paź 26, 2007 17:49
Podaj jakieś szczegóły przedewszystkim czy silnik kręci
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum