Wysłany: Pon Paź 22, 2007 21:45 [214 Si 76KW Rover Twin Cam 98'] Problem ze spalinami
Witam,
Byłem dziś na przeglądzie i diagnosta powiedział mi że w spalinach mam za dużo CO oraz węglowodoru. Czego to może być przyczyną?? Brak katalizatora czy sonda lambda
Czekam na pomoc, zwłaszcza że jestem nowym użytkownikem Rovera i na forum nie znalazłem podobnego tematu.
Pozdrawiam.
Michał
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 21:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 22:01
Przyczyn moze byc kilka ale na 100% to nie sonda lambda, stawialbym na przepalony olej tzn uszczelniacze zaworow lub nawet pierscienie ale moze to być również "zawalony" katalizator
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 14:33
Sugerowalem sie tym ze nic nie bylo pisane o zwiekszonym spalaniu co by bylo widoczne w pierwszej kolejnosci przy uszkodzonej sondzie i stad moje wnioski (moze nietrafne ale to z niepelnych informacji)
Sugerowalem sie tym ze nic nie bylo pisane o zwiekszonym spalaniu co by bylo widoczne w pierwszej kolejnosci przy uszkodzonej sondzie
No tak... ale mogło tez tak być, że auto zostało kupione z walniętą sondą i właściciel w ogóle nie zauważył wzrostu spalania (albo po prostu nie liczy spalania)
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 19:48
"No tak... ale mogło tez tak być, że auto zostało kupione z walniętą sondą i właściciel w ogóle nie zauważył wzrostu spalania"
to takie same domysly jak i moje;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum