Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam!
Wiele już czytałem na temat błędów z czujników ABS ale czy ktoś mógłby jasno opisać które koło za co odpowiada????
Już wiem że Prawy przód - prędkościomierz
Lewy przód - trakcja
TYŁ??????
Jak bez kompa poznać czy to nie tył ?
Są czujniki z tyłu ? Myślę że są
U mnie świeci się tylko kontrolka ABS i kontrola trakcji
Lewy przód???? a może tył????
Wszystko mi się miesza.... Pomóżcie niedoświadczonemu roverkowiczowi
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Maj 21, 2011 21:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 15:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 20:04
prawy przód - prędkościomierz i inne z nim związane ( np. wycieraczki ) , lewy przód - tempomat i ECM ,lewy tył - nawigacja.
[ Dodano: Wto Wrz 21, 2010 21:04 ]
To, że świeci kontrolka ABS i TC , to nie dowód ,że padł któryś czujnik ABS. W systemie jest jeszcze ABS ECU ( tzw. pompa ABS), który z poszczególnych czujników przekazuje sygnał prędkości do odpowiednich modułów i to usterka pompy ( lub połączeń i przewodów ) może być przyczyną świecenia kontrolek.
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:28
dzieju, w Twoim przypadku ,jak wynika z opisu, niedziałanie tempomatu nie jest związane z czujnikiem ABS. Tempomat w kV6 z automatem , jest najbardziej rozbudowanym układem , bo oprócz siłownika przepustnicy dochodzi jeszcze sterownik skrzyni biegów, wpływajacy na prace tempomatu. Najlepiej podpiąć się do testbooka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum