jakoś to poszło tylko mam pytanie co mam zrobić z tymi blaszkami
Są 3 blaszki - 2 z nich są dłuższe i zakończone takimi występami (nie wiem jak to nazwać) a 3 (ta z prawej)jest krótsza - cała płaska.
Czy wystarczy przygiąć te blaszki czy ta krótsza jest ułamana i muszę do niej coś dolutować?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 18, 2011 15:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 23:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 32 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 00:34
Temata wiele razy poruszany, Najlepiej dolutuj sobie kawałek miedzianej blaszki, ja tak zrobiłe i do dziś smiga, i nie zapomni wszystkiego dokałdnie wyczyscic i na nowo nasmarowac:)
Temata wiele razy poruszany, Najlepiej dolutuj sobie kawałek miedzianej blaszki, ja tak zrobiłe i do dziś smiga, i nie zapomni wszystkiego dokałdnie wyczyscic i na nowo nasmarowac:)
Tak wiem, że temat prouszany chodzi mi o detal
Czy mam dolutować kawałek blaszki do tej najkrótszej? Ale może może ona z jakichś względów krótsza ma być?
Ta trzecia też powinna mieć ten "cypek". Po prostu się zdarł. Ja próbowałem przedłużać, ale widoczne nie spasował mi w odpowiednim miejscu i trzeba było parkować ręcznie. Oddałem do zaprzyjaźnionego zakładu i zasilikonowali mi nową blaszkę.
Nie przesadzaj ze smarem, bo nadmiar u mnie był przyczyną zwarcia i palenia bezpiecznika.
smar nie jest przyczyną palenia bezpiecznika tylko niewłaściwy wymiar blaszki (chyba, że masz jakiś przewodzący smar) ... tą blaszkę krótszą musisz przedłużyć do wymiaru tej dłuższej z "cypkiem" ... proponuję na końcówce blaszki zrobić taką kroplę z cyny ... ona będzie stykiem do ścieżki na kole zębatym i to ona będzie się wycierała a nie ścieżka ... i w razie czego łatwo ją odtworzyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum