Wysłany: Sob Lut 04, 2017 12:54 [R75] Kontrola trakcji - Toaf
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1999
Witam.
Ostatnio mam taką akcję, że jadąc autem kiedy koła wpadną w poślizg powiedzmy raz poświeci lampka kontroli trakcji (trakcja się włącza) i za chwilę zapali się i świeci cały czas (wtedy jest nieaktywna). Po ponownym rozruchu silnika gaśnie.
Ale jeżeli np kilka razy pod rząd kontrola trakcji się włączy to jest normalnie i nic potem nie wyskakuje.
A po zeskanowaniu Toafem wyskakuje taki oto błąd jak poniżej.
https://zapodaj.net/66c862011b985.jpg.html
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 04, 2017 12:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
karol77787, miałem tak samo po wymianie lewej, przedniej piasty. Problem z czujnikiem ABS. Co ciekawe, problem sam minął po chyba dwukrotnym wykasowaniu tego błędu - teraz zimą trakcja pracuje praktycznie cały czas i nie wyłącza się.
Ja kasowale juz ze dwa razy te błędy ale sytuacja się powtarza.
Sprawdze jeszcze te prędkości kół czy coś nie wariuje. A gdzie znajdę moduł tej kontroli trakcji w samochodzie?
karol77787, a sprawdzałeś czujnik przy lewym, przednim kole? Wystarczy je skręcić. Może wtyczka nie do końca styka? Spróbuj ją odpiąć, prysnąć kontaktem i wtedy zobacz.
karol77787, a sprawdzałeś czujnik przy lewym, przednim kole? Wystarczy je skręcić. Może wtyczka nie do końca styka? Spróbuj ją odpiąć, prysnąć kontaktem i wtedy zobacz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum