Od paru tygodni jestem szczęśliwym (!) posiadaczem Rovera 220 SDi.
Od jakiegoś też czasu jestem biernym obserwatorem forum, niniejszym pragnącym przejść do formy aktywnej
Kupiłem sobie Roverka, dwa dni później musiałem wymienić linkę od sprzęgła, co zabiło mi nieco klina, jako że o samochodach wiem tyle, że mają silnik z przodu (a i to nie zawsze), cztery koła i kierownicę (nie zawsze nawet po lewej, jako że od jakiegoś czasu szukam z żoną szczęścia na Wyspach, mój ma kierownicę po prawej stronie). Na tym kończy się moja wiedza.
Żeby nie było to li-tylko "puste" powitanie, kilka pytań:
a) widziałem, że jest na forum kilka osób z Wysp, jest ktoś może z okolic Burton/Derby?
b) jako że przeszukiwanie forum tej wielkości graniczy z cudem, a ja (jak już wspomniałem) kompletna noga jestem w temacie samochodów, czy mogę prosić o jakieś ukierunkowanie w kierunku dbania o moje autko? Co się sprawdza, gdzie się sprawdza, itepe. (Wiem już, gdzie są płyny wszelakie i co się dolewa; wiem na przykład, że muszę dolać płyn do wspomagania kierownicy i że powinienem kupić coś o nazwie Dexron IID, czy tak?)
...to chyba tyle tytułem wstępu.
Pozdrawiam, Michał
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 21:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę, że przede wszystkim warto zapoznać sięze stroną klubową a szczególnie z Technicznym FAQ i ogólnie z artykułami dot. porad technicznych szukaj w menu po lewej stronie aaa i masz silnik serii L
Co do przeszukiwania forum, to nie jest to trudne korzystasz z funkcji "szukaj" trochę czytania i znajdujesz co chcesz
a jak nie znajdujesz to pytasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum