Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 57 Skąd: Manchester, UK
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 14:01 [R75] Przekaźniki - oznaczenie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.
Juz jakis czas proboje znalesc przekaznik ktory odpowiada za poprawne wlaczanie/wylaczanie nawiewu (R5 na rysunku). Kupilem dwa ktore udalo mi sie znalesc, ale zaden nie dziala (same przekazniki sprawdzilem i pracuja poprawnie - jednak wpiete w gniazdo w samochodzie - nie dzialaja).
Mozliwe ze po prostu dostalem nie takie jak trzeba (zly amperaz albo cos...). Mam wiec prosbe do wszystkich posiadaczy dizzla:
Czy moglibyscie zajzec pod maske waszych Roverkow i spisac oznaczenia przekaznikow zaznaczonych na rysunku ponizej (widok pudelka z bezpiecznikami od przodu od gory)? Bylbym bardzo wdzieczny.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Cze 24, 2011 16:31, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 14:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 21:40
Zajrzałem:
1. wszystkie, od R1 do R5 mają takie samo oznaczenie: R6M2.
2. R2, R4, R5 są żółte, R1 i R3 są zielone.
3. żółte od zielonych się różnią schematem na obudowie: żółte łączą-rozłączają styki nr: 87 z 30 i 86 z 85. Zielone mają inny schemat.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 57 Skąd: Manchester, UK
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 22:48
henryk_w Dzieki wielkie za fatyge!
Zapomnialem tylko powiedziec o ktore oznaczenia mi chodzilo Te na wierzchu przekaznika niestety nic mi nie powiedza potrzebne mi sa te z jego boku (widoczne po wyciagnieciu przekaznika).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum