Forum Klubu ROVERki.pl :: [R620] Szyby, pilot, SRS. Opadnięte drzwi
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[R620] Szyby, pilot, SRS. Opadnięte drzwi
Autor Wiadomość
danio667
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 30, 2007 20:33   [R620] Szyby, pilot, SRS. Opadnięte drzwi
Typ: Si Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie

Witam właśnie kupiłem Rovera 620 Di.
No i oczywiście mam kilka usterek których chciał bym się pozbyć.. ale nie chcę się za to zabierać sam dlatego proszę o pomoc.
1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić.
2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje.
3 Świeci się kontrolka od SRS nie wiem co z tym zrobić
4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi.
5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda.
6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje.
7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu.
Proszę o pomoc !!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 10:50, w całości zmieniany 2 razy  

SPAMU¦

Wysłany: Pią Lis 30, 2007 20:33   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

sTERYD 
Klubowicz

Wysłany: Sob Gru 01, 2007 09:50   

Cytat:
1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić.

http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#75
danio667 napisał/a:
2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje.

niestety z tymi pilotami są problemy, ale nie wiem czy ktokolwiek to rozwiązał :(
temat pojawia się co jakiś czas na forum, poszukaj, bo moze czegoś nie doczytalem ;)
Cytat:

zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy ;)
danio667 napisał/a:
4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi.

to nie wiem przypuszczam, ze da się wymienić kołki zawiasów.
danio667 napisał/a:
5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda.

sam synchronnizator jakieś 50 pln, naprawa to rozbieranie skrzyni, jak masz dwa dni czasu , to RAVE w łapkiem i heja :)
danio667 napisał/a:
6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje

allegro pl
danio667 napisał/a:
7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu.

obejrzeć przeguby, czy maja pierścienie, zajrzeć pod maskę czy jest pompa ABS (nie mam zdjęcia pod ręką :( )

marthinez 

Wysłany: Sob Gru 01, 2007 14:56   

sTERYD napisał/a:
Cytat:

zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy

W R600 nie ma kostek pod siedzeniami, raczej sprawdzenia wymaga taśma.
danio667 napisał/a:
Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje.

http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#82

maciej 
Klubowicz

Wielki Migrator

Rover 400

Wysłany: Nie Gru 02, 2007 00:19   

danio667 napisał/a:

A czy celujesz przez szybę w czujnik na suficie?
Bo to pilot na podczerwień i dioda (ta taka jak na pilocie od TV) musi "widzieć" czujnik, który jest koło lampki oświetlenia wnętrza.

Dopisz jeszcze rok do tematu - np. w przypadku alarmów to pomaga, bo w różnych latach były różne.

Odpowiedz do tematu