Typ: Si Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam właśnie kupiłem Rovera 620 Di.
No i oczywiście mam kilka usterek których chciał bym się pozbyć.. ale nie chcę się za to zabierać sam dlatego proszę o pomoc.
1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić.
2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje.
3 Świeci się kontrolka od SRS nie wiem co z tym zrobić
4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi.
5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda.
6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje.
7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu.
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 10:50, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 20:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1 Elektryczne szyby się otwierają ale ciężko oraz wychodzą tak jak by z prowadnic potem ciężko je naprowadzić (przednie drzwi) Co mam zrobić by to naprawić.
2 Pilot od Alarmu czy to centralnego chyba oryginał bo z jednym przyciskiem na płytce pisze Valeo - nie działa tzn na samochód bo dioda się świeci jak przyciskam ale nawet z bardzo bliska auto nie reaguje.
niestety z tymi pilotami są problemy, ale nie wiem czy ktokolwiek to rozwiązał
temat pojawia się co jakiś czas na forum, poszukaj, bo moze czegoś nie doczytalem
Cytat:
zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy
danio667 napisał/a:
4 mam opadnięte drzwi przednie pasażera oraz kierowcy wygląda na to że na zawiasach jest jakiś luz.. ale robi to straszny problem bo cięzko jest otworzyć drzwi.
to nie wiem przypuszczam, ze da się wymienić kołki zawiasów.
danio667 napisał/a:
5 przy wrzucaniu 5 biegu czuć taki zgrzyt ale gdy wyrzucę z piątki na luz i znowu wrzucę piątkę to już tego nie ma wydaje mi się że to synchronizator ale nie wiem ile może kosztować naprawa czegoś takiego i jak ona wygląda.
sam synchronnizator jakieś 50 pln, naprawa to rozbieranie skrzyni, jak masz dwa dni czasu , to RAVE w łapkiem i heja
danio667 napisał/a:
6 Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje
allegro pl
danio667 napisał/a:
7 Jak poznać czy mam ABS bo nie cuzć go przy poślizgu.
obejrzeć przeguby, czy maja pierścienie, zajrzeć pod maskę czy jest pompa ABS (nie mam zdjęcia pod ręką )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Cytat:
zajrzeć pod siedzenia czy nie ma tam kostki od napinacza jak jest to przeczyścić, albo wywalić, sprawdzić taśmę od kierownicy, sprawdzić czy są poduchy
W R600 nie ma kostek pod siedzeniami, raczej sprawdzenia wymaga taśma.
danio667 napisał/a:
Znacie może kogoś kto robi okleiny kokpitu drewnopodobne bo jest jedna firma ale są one dosyć drogie czy może mi się wydaje.
A czy celujesz przez szybę w czujnik na suficie?
Bo to pilot na podczerwień i dioda (ta taka jak na pilocie od TV) musi "widzieć" czujnik, który jest koło lampki oświetlenia wnętrza.
Dopisz jeszcze rok do tematu - np. w przypadku alarmów to pomaga, bo w różnych latach były różne.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum