Wysłany: Nie Gru 09, 2007 22:33 [R75] Opony letnie
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mimo że zima dopiero się zbliża to najlepszy okres na zakup letnich opon. Przeglądałem oferty na www.opony.pl i spodobały mi się, niestety niezbyt tanie ( 275 zł ) opony Michelin Energy E3A. Czy Waszym zdaniem to dobry wybór do samochodu Rover 75. A może poszukać innych ?
Brt: Tak należy pisać tematy w usterkach !
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 01:17, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 22:41
ja też będę wymieniał opony w następnym roku, i narazie mam na oku nokian H
odnośnie czasu zakupu to powinno się kupować jak najmłodsze, np teraz sprzedawcy nadal wyprzedają jeszcze opony z 2006 roku, trzeba uważać. Guma starzeje się i utlenia, szczególne to ma znaczenie w zimowych bo im starsza opona tym się robi twardsza.
michelin energy sa fajne ale drogie
możesz sporo taniej kupić np goodyear excelence i są równie dobre, a na pewno cichsze (oba modele miałem sposobność testować ) z tych na których jeździłem na pewno odradzam barum bravuris straszne, głośne i na byle dziurze wyłazi balon
zresztą ZTCW to barum jakoś nie dorobił się porządnych opon
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
spodobały mi się, niestety niezbyt tanie ( 275 zł ) opony Michelin Energy E3A
Moim zdaniem bardzo tanie. Ja do siebie w ubiegłym roku kupowałem promocyjnie (-30%) Uniroyal i płaciłem 280 zł, a teraz na zimę kupiłem Barumy za 260zł. O Michelin mogłem tylko pomarzyć...
Nie wiem jaki rozmiar kupujesz - ja 205/60 R16 i może stąd te ceny.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
To są tanie opony za Nokiany na zimę dałem w rozmiarze 215/55 R 16 do R75 po 395 zł za sztukę. Do Poloneza w rozmiarze 185/70 R13 dałem po 160 zł za sztukę za Fulde. Więc 270 zł to niedużo ale ta opona jest średnia miałem okazję na niej jeździć i nieciekawa jest.
Samochód kupiłem z zimowymi Kleber Krisalp 195/65/R15 na stalowych felgach. Przy okazji mam pytanie czy alufelgi były standardowo zakładane do wszystkich Rover 75 czy tylko do bogatszych wersji ? Oraz drugie pytanie czy warto inwestować teraz w alufegi czy choćby w drugi komplet felg stalowych na lato czy sobie raczej odpuścić i nastawić się na przekładanie opon.
Samochód kupiłem z zimowymi Kleber Krisalp 195/65/R15 na stalowych felgach. Przy okazji mam pytanie czy alufelgi były standardowo zakładane do wszystkich Rover 75 czy tylko do bogatszych wersji ?
Oczywiście były R75 na stalówkach, a nawet bez klimatyzacji...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum