Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 18:18 [R-200 1.4 16]Gwintowanie bloku w (Miejsca na śruby głowicy)
Witam
Okazało się,że u mnie w bloku jeden gwint do wkręcania śrub głowicy jest do pupy...i chce go nagwintować. Moje pytanie zmierza do tego czym to zrobić jakim narzędziem,drogie to itp
P.S jak ktoś ma do wglądu zdjęcie tej maszyny to poproszę,kurde ręce opadają
ROVERO: Zapoznaj się z regulaminem i zasadami forum! Zmień temat na zgodny z zasadami kącika usterki i porady techniczne.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez rovero Sro Gru 12, 2007 18:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ten gwint nie jest w magistrali olejowej?
jeśli odkręcisz miskę olejową, to da się ją wyjąć i nagwintować zwykłym gwintownikiem (zresztą chyba od spodu też się da) - to takie stalowe kanały olejowe (rzuca się to w oczy jak wykręcisz miskę )
no chyba, że chodzi o inne śruby głowicy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
gdzies czytalem ze tego sie nie naprawia, a konkretenie nie uzywac wkladek typu helli coil ,czy cus takiego
ja bym chyba szukal uzywanej sprawnej magistrali , albo kupil ten nowy typ
magistrala jest oczywiscie na dole silnika w misce olejowej
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Wysłany: Sro Gru 12, 2007 21:41
Skontaktowałem sie z moim kolegą który właśnie wrócił z zagranicy,powiedział że mam wszystko zapakować do bagażnika(części itp) i przyjechać do niego i mi poskłada do kupy,mam sie o nic nie martwić...jedyna osoba której powierzam samochód i ufam...wiem że zrobi to ale sie ciesze bo już ręce mi opadały
Skontaktowałem sie z moim kolegą który właśnie wrócił z zagranicy,powiedział że mam wszystko zapakować do bagażnika(części itp) i przyjechać do niego i mi poskłada do kupy,mam sie o nic nie martwić...jedyna osoba której powierzam samochód i ufam...wiem że zrobi to ale sie ciesze bo już ręce mi opadały
Kolin jak "cię" czytam to aż mi ciary przechodzą, nie obraź się
Od ręki można dostać magistralę i uszczelkę nowej "generacji" za około 200PLN i to chyba powinieneś zrobić, + zlecenie naprawy komuś kto się na tym zna, szczególnie na K-serii, bo długo na tym serduszku nie pojeździsz.
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 10:33
Kris,
Właśnie dziś do takiej osoby autko śmiga
[ Dodano: Czw Gru 13, 2007 13:06 ]
Przy okazji że silnik rozebrany,zamówiłem wałki typu GT od świątka,udrożnię wydech,dam dolot i będzie znacznie lepiej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum