Wysłany: Czw Gru 13, 2007 11:46 [R45] Radio - kod do radia
Witam.Zmuszony bylem wyciagnac aku. z mojego roverka gdyz musialem dostac sie do regulacji wysokosci lamp i przez to rozkodowalo mi sie radio.Jest to radio rovera seryjnie zamontowane w R45.Nie posiadam zadnych ksiazeczek servisowych. Wlasnie dzis bede wyjezdzal z FR i zmuszony jestem jechac po cichu. Nie wiem gdzie w jaki sposob moge uzyskac kod, no i ile to bedzie mnie kosztowac ani na terenie Paryza ani na terenie polski. Pomozcie jesli cos wiecie na ten temat. Pozdro
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Cze 14, 2011 17:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 11:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli jedziesz w okolice Warszawy, to zadzwoń do ECC - www.ecc.pl i popytaj ileby to kosztowało, bo jeśli to się da zrobić testbook'iem, to oni na pewno to potrafią.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 10:03 POTRZEBUJE KOD DO RADIA R45
Witam. Michone proponowales mi poszukanie kodu do radia,wczoraj wyciagnalem radio i spisalem wszystkie numery jakie tam byly na naklejkach i jeden byl nabity na bocznej stronie radia.Jest to radio BLAUPUNKTA i na gornej naklejce sa numery: XQE 100 380
BP0263 1 8419267
FD061 INDEX 48
7 640 263 342
Naklejka boczna: 7 640 263 342/40/44/46
1 8419267
Pod ta naklejka wybite sa numery: BP026318419267
Gdybys mogl poszukac tego kodu i podac mi w jaki sposob pokolei go wklepywac bylbym ci bardzo wdzieczny.Nie wiedzialem ktore to beda doslownie nr seryjne wiec napisalem ci wszystko tak jak na naklejkach.Pozdrawiam.
kod do radia 1728. Co do wklepywania to nie wiem jak dokladnie wyglada ten model. Ale zazwyczaj to bedzie wygladac tak :
klawisz 1 - jedno klikniecie
klawisz 2 - siedem klikniec
klawisz 3 - dwa klikniecia
klawisz 4 - osiem klikniec
zatwierdzenie powino byc po kliknieciu w strzalke ale sproboj w inne
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wklepałem kod do radia,wszystko zrobiłem tak jak mi napisałeś i po zatwierdzeniu strzałką wyswietla mi sie teraz "CODE WAIT" wciskajac jakikolwiek przycisk radio nie reaguje w ogóle tylko mozna je wyłączyc i włączyc.Czy zrobiłem cos nie tak i czy w ogóle cokolwiek da sie jeszcze zrobic z tym radiem??? Spotkałes sie z takim czyms juz???
tak radio jest zablokowane... nie wiem czy radio dziala po przekreceniu kluczyka czy nie... w kazdym razie radio musi byc wlaczone wpisz ten kod co Ci dalem i jak sie pojawi napis "code wait" musisz zostaic radio włączone do momentu kiedy ponownie poprosi o kod. Powinno pomoc. Przerabialem ten temat u kumpla zostawil radio na noc włączone rano wpisal kod i wszystko gra
Elegancko!!!! Wielkie dzieki michone ! Było tak jak mówiłes, wpisujac kod trzebabyło wpisac tak aby na wyswietlaczu radia pojawily sie te cyferki kodu,klikajac w przycisk trzeba o raz wiecej kliknac poniewaz pierwsze klikniecie to 0 (zero), czyli chcac osiagnac np. 7 kliknalem 8 razy i wtedy na wyswietlaczu jest 7.nie trzeba nawet na noc zostawiac właczonego radia, "dłubiąc" przy aucie zostawiłem kluczyk przekrecony i wlaczone radio i faktycznie moze po jakis 2 godz. ponownie wyskoczył komunikat na radiu "CODE" i 4 miejsca wolne na wpisanie cyfr kodu, po ponownym wpisaniu kodu radio wraca do starych ustawien. Jezeli ktos ma podobny problem to tylko zwracac sie o pomoc do michone'a
witam wszystkich potrzebuje kodu do radia do rovera 200 widze ze "michone" sie na tym zna wiec prosilbym Cie czy kogokolwiek innego o pomoc wrazie czego moje gg 1817587
kedlaw17, ja się tym nie zajmuję, ale wiem, że musisz podać conajmniej model i nr seryjny tego radyjka.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
a wiec model to philips type no: 22 DC 594/60E nastepenie jest napisane RG PART NO: XQD100950 potem jest napisane DIGITAL COMBI 3BAND i FD 03 96 03 2058007 z gory dziękuje i pozdrawiam
niestety philipsa mam tylko pod sczytanie pamieci rom wiec tutaj Ci nie pomoge. z seryjnego nr moge odczytac : grundiga, blaupunkta , fiat stilo (seryjne), forda, audi VW
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum