Wysłany: Pon Gru 24, 2007 01:13 [r400d] Zestaw Car Audio pod choinke :)
Witam, jako że już dziś wigilia a ja zapomniałem o prezencie dla siebie prosiłbym Was o poradę jakie głośniczki na przód i na tył wrzucić Nie planuje ładować pieniędzy w subwoofer bo nie chce z mojej małej limo robić wiejskiej potańcówki zależy mi aby ten prezent nie był drogi ewentualnie jeżeli polecilibyście mi jakiś tani wzmacniacz + subwoofer to rozważe tę wiejską opcje może jakieś tweetery no zapaleńcy proszę o wsparcie bo byłem w tym roku wyjątkowo grzeczny
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 24, 2007 01:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ale bzdury piszesz... jak ja nienawidze jak ktos nie ma bladego pojecia o czyms a wali takie teksty : "wiejska opcja" czy "wiejska potancowka"... To ze po naszych drogach jezdzi wielu wiesniakow w BMW z "tubami" z allegro to akurat jest mniej niz najnizsza polka...
A tobie pomoc tez nie jest latwo... nie napisalec ile masz kasy, jakiej muzyki sluchasz, jakie masz radio, jak z wyciszeniem...
Opcja najtansza : 2x zestaw helix dark blue 62 ( opcjonalnie tonsil speed 1700, mivoc, helix blue 62 mk2 ) to są jedyne tanie zestawy ktore oferują juz jakis poziom i wedlug mnie jest to minimum od jakiego powinno sie budowac zestaw CA.
Opcja tania lepsza : 1x zestaw Helix dark blue+ subik na intertechnik mds 08 w 22L br.
Jesli chodzi o klocki to allegro. Cos ze starszej serii alpine, moze cos z Sony na sankenach, rf i lepsze wskazane....
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
No niestety, zgadza się nie znam się na tym. Ale to jakie mam zdanie na temat wiejskiego basu gdy stoję na światłach a jakiś gangster w Oplu Cadecie szaleje... porażka
w 13 nawet nie ma sie co bawic... odrazu zakladaj 16, na tej aukcji dostajesz nawet transport i wygluszenie gratis wedlug mnie do 620 przydal by sie juz jakis subik... duze auto i nawet 2 zestawy 16,5 cm nie dadza odpowiedniej ilosci basu... jakas skromne 10' przydalo by sie do uzuppelnienia dolu. Powiedz jaka kasa dysponujesz.
Już zmieniłem profil żeby nie było wcześniej miałem 620 sdi a teraz mam 420D dlatego zasugerowałęm 13. Chciałem wydać jak najmniej powiedzmy 500 pln. Fajnie gdyby miło grało, słucham rapu ale czasem radio też puszczę jak płyte zgubie
To było dobre podałeś link do aukcji że masz dokładnie takie radio, ale czy nie zauważyłeś że tam jest PODANYCH kilkanaście modeli? Może podasz które dokładnie? Akurat z pośród kilku aukcji odnalazłeś akurat tą gdzie jest dokładnie takie jak Twoje radio(tylko że w kilku modelach) fajny był Twój post
Z tego co wiem poszczególne modele Panasonica ró/żnią się tylko korostycznie ale mogę sie mylić, podaj dokładnie swój model radia. Ja polecam Ci głośniki Focala z wyższej półki 16+13+tweetery bez żadnej tuby, tylko kup piecyk Lanzara i je pod niego podłącz.
Ja w swojej 600 mam :
Przód - drzwi : Focal Access 130A - 13cm,
Przód - słupki : tweetery Focal + zwrotnice
Tył - drzwi : Canton RS - 16cm
Tył - półka : MB Quart Q-Mobile - 16cm
Tył - słupki : tweetery MB Quart
Bagażnik : Infinity Kappa
Piecyk : Sony XM-754HX
Radio : Sony CDX-M600R (najlepiej udany model Sony)
Kable : Audison
Jak narazie nie mam konkurenta w okolicy na mój sprzęt
Radio : Sony CDX-M600R (najlepiej udany model Sony)
buehehe kpisz sobie wszyscy Car Audiofilowie wiedzą że z Sony liczy się tylko C90R
a co do twojego sprzetu to conajmniej nieprofesjonalne zakladanie jest z przodu i z tylku glosnikow i innym charakterze... o glosnikach w polce nie wspomne bo zaburzaja cala scene audio...
piecyk tez nie jest najlepszy... niestety ale sony od serii Xplode to porazka... co innego Xes1 czy xm-4040 mi ostatnio wpadl jakis stary 2 kanalowiec 2x45rms sonki otwieram go a tam poczciwe sankeny juz wiem ze go sobie zostawie do przodu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum