Wysłany: Czw Sty 03, 2008 10:22 [R214 1.4i 96r] Gdzie można kupić uszczelki do termostatu
Cześć i z góry dzięki za pomoc
Mój samochodzik to Rover 214i rok prod 1996 silnik 1.4 8 zaworowy
Ubywa mi płyn chllodzący, prawdopodobnie uszczeliki termostatu są ju ż nadwątlone.
Nigdzie nie mogę ich kupić może znacie miejsca gdzie mogę to dostać.
Są to trzy uszczelki jedna w środku w obudowie termostatu i dwie na zewnątrz jedna od strony silnika druga od strony rury gumowej.
Ostatnio zmieniony przez mango16 Czw Sty 03, 2008 11:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 10:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 10:32
POPRAW TEMAT BO CIE BEDA UPOMINAC
Ja mialem problem z ubywajacym plynem, uszczelke do termostatu cizko dostac musisz kupic termostat ok 40zł wydatek tam jest uszczeleczka powinno byc ok, a jeszcze mozesz miec peknieta delikatnie obudowe termostatu i kiedy silnik sie nagrzeje plastik rozszerzy to cieknie tam, ja wlasnie tak mialem musialem wymienic obudowe termostatu radze Ci ją sprawdz.. u mnie chwilowo dalo sie zakleić poxyliną i jezdzi czesc juz zamowilem z allegro ta plastikowa obudowe termostatu teraz czekam. a autem daleko sie nie poruszam ale poxylina narazie zdaje egzamin (koszt takiej obudowy to ok 270zł w sklepie ja ja zamowilem z rozbitego roverka 214 za 40zł) pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum