Wysłany: Sob Sty 05, 2008 11:33 [R414] Brudno pod maską, wymiana uszczelki?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam serdecznie,
W związku z dostawaniem się dużo zanieczyszczeń pod maskę chciałbym wymienić? poprawić szczelność uszczelki?
Czy można takową uszczelkę kupić? Czy może jest dostępna uniwersalna a wystarczy tylko zrobić sobie otworki i założyć. Czy może wazelina? lecz przy takim zgnieceniu uszczelki jej renowacja na wiele nie pomoże?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 23:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 11:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
sprobuj wyregulowac odbojniki od maski, zeby lepiej przylegala do pasa przedniego
trzeba je wkrecic lub wykrecic, tak mi sie chociaz wydaje, u mnie nie probowalem, ale wiem ze tak bylo w renault'ówce mojego ojca
wiesz uszczelkę możesz poprawić, ale zaraz poniżej masz taki dość nieszczelny element zwany grillem, i choćby nie wiem jak uszczelka dolegała to jego nie uszczelni
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
powiem Ci tak...
2 miesiące jeździłem po UK, dziennie koło 50km, raz wypad koło 800km
poźniej wracałem do Polski...
i mój wniosek jest taki:
samochód ubrudził się bardziej na odcinku : od granica Niemiecko-Polska do Piła (czyli +/- 300km) niż przez cały czas mojego użytkowania w UK i powrót do Polski, a pogoda była różna
po prostu Polskie drogi są brudne, szczególnie w okresie zimowym, gdzie drogi sypane są piaskiem i solą, nic nie poradzimy...
Nie chodzi mi o jazdę i brudzenie się opon lecz uszczelkę przy szybie, zamiast woda lać się tam gdzie powinna leje się przez uszczelkę pod maskę... No ale nie było tematu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum